Op 6 januari geven de volleybalheren van Inter Rijswijk 1 in samenwerking met Pointmaker een clinic in De Cuyl. | Foto Rob van Hilten
Op 6 januari geven de volleybalheren van Inter Rijswijk 1 in samenwerking met Pointmaker een clinic in De Cuyl. | Foto Rob van Hilten Foto: Willemien Timmers

Volleybalclinic in sporthal De Cuyl

volletbal n Op 6 januari geven de volleybalheren van Inter Rijswijk 1 in samenwerking met Pointmaker een clinic aan de A-, B- en C-jeugd van VCO. Hieraan gekoppeld is een clinic voor alle trainers van VCO. De Clinic wordt verzorgd door onder andere oud-international Francien Huurman en Inter Rijswijk-trainer Willy Steenbakkers. Toegang is gratis en begint om 18 uur.

"De uitdrukking 'Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst', geldt zeker voor VCO", vertelt Maarten van den Berg, voorzitter van Volleybalclub Oegstgeest. "Daarom vinden wij het belangrijk om onze jeugd al in een vroeg stadium van hun volleybalcarrière te laten kennismaken met het echte topniveau van Nederland. De clinic die wij organiseren met de heren en trainer van Inter Rijswijk is niet alleen bedoeld voor onze jeugd. Ook onze trainers, die bijna allemaal uit eigen gelederen voortkomen, krijgen een clinic aangeboden. Wij hopen op een hoge opkomst, ook van Oegstgeestenaren die (nog) geen lid zijn van VCO. Iedereen is van harte welkom en de toegang is gratis. Na de clinic volgt nog het traditionele VCO-nieuwjaarstoernooi. Een mooie afsluiter van de kerstvakantie, lijkt mij!"

De volleybalclinic vindt plaats op vrijdagavond 6 januari in sporthal De Cuyl in Oegstgeest en duurt van 18.00 tot 20.00 uur. Toeschouwers zijn van harte welkom. Aan het aansluitende nieuwjaarstoernooi kan iedereen deelnemen. Voor meer informatie: Maarten van den Berg, telefoon: 06 18 24 73 21.


RIVM: Voetballen op kunstgras is verantwoord

voetbal n Op 20 december maakte het RIVM bekend dat uit onderzoek blijkt dat voetballen op kunstgrasvelden die zijn ingestrooid met rubbergranulaat verantwoord is. Vermoedelijk is hier het laatste nog niet over gezegd en geschreven. De besturen van Vv UDO en Vv Oegstgeest volgen de adviezen van de KNVB en het RIVM.

Wie vragen heeft over de resultaten van het onderzoek naar rubbergranulaat op kunstgrasvelden kan bellen met de publieksinformatielijn van het RIVM: 0800-0480.