Fiks wilde er alles aan doen om te winnen. | Foto Esther Verhage
Fiks wilde er alles aan doen om te winnen. | Foto Esther Verhage Foto: Willemien Timmers

Eervolle nederlaag Fiks tegen titelfavoriet Die Haghe

korfbal n Kansen op winst van Fiks tegen de nu torenhoge titelfavoriet Die Haghe werden niet al te hoog ingecalculeerd. Deze prognose kreeg al binnen een paar minuten gestalte.

Even leek het een walk over te worden, maar dat zou uiteindelijk meevallen. Het werd 19-26 voor de Haagse formatie, die zich dit seizoen met meerdere ervaren klassespelers van andere verenigingen heeft versterkt.

In de eerste vier minuten legde de tegenstander vijf keer aan voor een schot en evenveel keren was het rendement optimaal. Onderbroken door een treffer van Lianne Anholts stond er toen al 1-5 op het bord. Fiks toonde een enorme inzet en doorzettingsvermogen. Het wilde er alles aan doen om in de wedstrijd terug te keren. Het verdedigen werd scherper en het begon aanvallend te lopen. Jan Anholts, Dominic van Welzen en Lianne Anholts leken voor een verrassende ommekeer te zorgen (6-6). Helaas maakte Fiks daarna geregeld plaatsfouten in de aanval. Wel bleef Fiks in het spoor. De ruststand van 11-13 is een duidelijk bewijs. Ook in de tweede helft bleef Fiks lange tijd aanhaken en liep het verschil niet hoger op dan vier punten.