Aanleg van bestrating, een nieuwe opstapkade voor schaatsers en vernieuwing van het hekwerk langs de ijsbaan.  | Foto IJsclub Oegstgeest
Aanleg van bestrating, een nieuwe opstapkade voor schaatsers en vernieuwing van het hekwerk langs de ijsbaan. | Foto IJsclub Oegstgeest Foto: Willemien Timmers

Forse stijging van het aantal mbo-vacatures

werk n Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar ontstonden landelijk 207.600 vacatures op mbo-niveau, 9% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

In de regio Holland Rijnland is de stijging met 8% iets lager dan landelijk. Doordat het beter gaat op de arbeidsmarkt, neemt het aantal jongeren dat een nieuwe WW-uitkering aanvraagt bij UWV af. In de regio Holland Rijnland is de daling met 14% ongeveer gelijk aan de landelijke afname. Dit staat in het rapport Basiscijfers Jeugd dat SBB en UWV vandaag uitbrengen.
Van maart tot en met augustus 2016 ontstonden in de regio Holland Rijnland 5.900 mbo-vacatures. Vergeleken met vorig jaar is dit aantal gestegen met 8%, zo blijkt uit cijfers van SBB. Het grootste aantal mbo-vacatures is er in de beroepsgroep retail, daarna volgt gastvrijheid. Vergeleken met de landelijke verdeling van het aantal vacatures zijn er in Holland Rijnland relatief veel vacatures in de beroepsgroep retail en weinig in gastvrijheid. Jongeren die nu starten met een mbo-opleiding hebben een goed baanperspectief als zij kiezen voor de richtingen verkoper, verzorgende individuele gezondheidszorg en mbo-verpleegkundige.


IJsbaan winterklaar na opknapbeurt

schaatsen n Het terrein van de ijsbaan aan de Oegstgeesterweg achter kasteel Oud-Poelgeest heeft de afgelopen maanden een drastische opknapbeurt gehad.

Rond het clubgebouw is bestrating aangebracht, er is een nieuwe toerit naar de baan zelf aangelegd. Verder is het hekwerk vernieuwd en langs de baan voor het clubgebouw ligt nu een nieuwe kade waar men de schaatsen kan onderbinden.

De schuiven van de waterinlaat staan open, de baan loopt nu langzaam onder water. Het clubgebouw is opgeruimd en het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest (MEC) – naar ieders tevredenheid gedurende het jaar medegebruiker van het gebouw en terrein – maakt graag plaats voor schaatsliefhebbers. Laat het nu maar vriezen, de IJsclub Oegst­geest is er klaar voor.

ALV

Afgelopen maandag organiseerde de IJsclub Oegstgeest, zoals ieder jaar aan het begin van een nieuw schaatsseizoen, een Algemene Ledenvergadering. Volgende week zal in deze krant daar verslag van worden gedaan.

Naast de financiële agendapunten (o.a. entreegelden en contributie), stonden ook de herbenoeming van de bestuursleden, de samenwerking met het Milieu Educatie Centrum Oegstgeest, en de plannen voor een skeelerbaan (heer Zuiderdaan, Warmondse IJsclub), op de agenda.