Bij UDO was er afgelopen zaterdag eindelijk weer reden tot juichen. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Willemien Timmers

UDO sluit 2016 winnend af

voetbal n UDO kreeg afgelopen zaterdag Football Factory op bezoek. Het was een druilerige, donkere dag met veel motregen. Tegen het einde van de wedstrijd begon het al aardig te schemeren. Football Factory had bij aanvang evenveel punten als UDO (10), dus de wedstrijd winnend afsluiten was voor UDO een must om niet verder te zakken in de ranglijst.

Trainer Nikivor van Rijn had nu de keuze gemaakt om in plaats van Pieter Heeren, Huub van der Maat als keeper op te stellen. Huub vervulde deze rol meer dan voortreffelijk. Bij een drie à viertal schoten wist hij UDO te behoeden voor een tegendoelpunt.
Hoewel ook nu weer zeer hard werd gewerkt, was het spelbeeld wisselend. Dan zag man leuk voetbal op het onder andere op het middenveld en dan was er geen lijn meer op te trekken. Zo ging het spel op en neer tot ongeveer de dertigste minuut in de eerste helft. Uit een corner kon Pascal Franken met zijn hoofd de score op 1-0 brengen. Het spel veranderde eigenlijk niet veel, ups and downs. Hooguit zou de toeschouwer kunnen opvallen dat er iets meer ruimte voor UDO kwam, maar echt efficiënt gingen ze hier niet mee om. Een minuut of tien later scoorde UDO weer uit een spelonderbreking. Nu kwam de corner van David Schnorhk op het hoofd van Daniël Gras terecht, en deze maakte het goed af: 2-0.
In de tweede helft ging Football Factory steeds meer druk uitoefenen. Maar gelukkig konden zij dat niet verzilveren. Toen tegen het einde de 3-0 viel, was UDO verzekerd van de drie punten. Dit keer kon Patrick Vergeer bij de schermutseling in het doelgebied de bal over de lijn werken. De drie punten in de pocket! Omdat naast Football Factory ook Oosterheem op nul punten bleef, gaat UDO nu in de ranglijst over Oosterheem heen maar blijft gelijk met Woubrugge. Zij sloten de wedstrijd namelijk winnend af.

Dit was de laatste competitieronde in 2016, een winnende afsluiting van het jaar 2016 dus. De competitie start weer op 28 januari 2017.

VV Oegstgeest herfstkampioen

voetbal n Zaterdag speelde Vv Oegstgeest de uitwedstrijd tegen Vv Leiden, dat met 4 punten minder op de tweede plaats stond. Een wedstrijd die al snel een belangrijke wending kreeg door het met rood uit het veld sturen van een Oegstgeest speler. Leiden rook zijn kans om de winst te behalen. Maar uiteindelijk hielden beide teams slechts één punt over aan de wedstrijd.

De spelers van Oegstgeest speelden met rouwbanden om en de wedstrijd startte met een minuut stilte ter nagedachtenis aan mevrouw Zwaan Wormgoor, erelid van VV Oegstgeest, die op 4 december is overleden.
Er stond voor beide teams veel op het spel, Oegstgeest kon herfstkampioen worden en bij winst zou Leiden aansluiting bij de top van de ranglijst houden. Oegstgeest zette direct druk op het doel van Leiden, een schot van Danny Wenink werd gestopt door de Leiden keeper. Na tien minuten stopte Lex Heemskerk een doorgebroken aanvaller van Leiden onreglementair af en moest met rood het veld verlaten. De vrijetrap die deze overtreding voor Leiden opleverde werd omgezet in een doelpunt: 1 – 0. Hierna kreeg Leiden het overwicht en kansen om de score op te voeren. Oegstgeest kreeg via snelle uitvallen ook kansen, een schot van Roy Dijkstra werd door de keeper gestopt en inzetten van Rens van Klaveren en Bob den Hollander belandden op de lat.
Al snel na de rust wist Leiden de voorsprong te vergroten naar 2 – 0. De Oegstgeest spelers gooiden er nog een schepje bovenop om met z'n tienen de opgelopen achterstand weg te werken. Dit leidde na een kwartier in de tweede helft tot de aansluitingstreffer, gemaakt door Den Hollander. De Leiden keeper wist Oegstgeest een aantal keren van de gelijkmaker af te houden. Tien minuten voor tijd ging een directe vrijetrap van Wenink maar net naast het Leiden doel. In de 90e minuut kregen de tien Oegstgeest spelers loon naar werken. Nu belandde de directe vrijetrap van Wenink wel in het doel en behaalde Oegstgeest een meer dan verdiend gelijkspel. Met dit ene punt blijft Oegstgeest koploper op de ranglijst met 34 punten uit 13 wedstrijden. Alleen Van Nispen kan nog gelijk komen in punten, dan moeten ze op 17 december tegen Rijnland winnen. In deze wedstrijd moeten ze een tweede helft moeten uitspelen van een eerder gestaakte wedstrijd. Ze starten met een 1 – 0 achterstand, bij winst moeten ze minimaal 22 keer scoren om Oegstgeest van het herfstkampioenschap af te houden. Het moet gek gaan wil Oegstgeest zich niet officieel herfstkampioen te kunnen noemen. Met het behaalde resultaat sluit Oegstgeest een mooie eerste helft van de competitie af.

De eerstvolgende wedstrijd na de winterstop speelt Oegstgeest thuis tegen Woubrugge op 28 januari 2017, aanvang 14.30 uur.

Bob den Hollander (nr. 10) heeft de aansluitingstreffer gescoord. | Foto Jan van den Broek