Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Koffiespeeltuin in bieb

ontmoeting n In de kerstvakantie is iedereen samen met zijn kindje weer welkom bij de Koffiespeeltuin.

Onder het genot van een bakje koffie/thee kan men bijkletsen met andere ouders, spelen met zijn kindje en genieten van een workshop 'Muziek op Schoot'. Samen meezingen en dansen op vrolijke muziek en spelen op instrumentjes, onder leiding van Lieneke van de Mirtetak. Iedereen is op 28 december tussen 09.30 en 11.00 uur van harte welkom in de bibliotheek.


Culinair genieten in Dorpscentrum

cursus n Op 7, 8 en 9 december verzorgden de Culinaire Kids die de afgelopen periode aan de kooklessen van de Stichting Evenementen hebben deelgenomen een drietal Kidsrestaurants, waar familie en andere belangstellenden konden genieten van een heerlijk veel-gangen-diner.

Verdeeld over drie restaurantdagen genoten meer dan 120 gasten van de verrichtingen van de culinaire kids.

Nadat de gasten gastvrij werden ontvangen. waarbij hun jas werd aangenomen en ze keurig naar hun plaatsen werden begeleid, lieten zich het uitgebreide menu goed smaken: stokbrood met kruidenboter, Italiaanse Tomatensoep met Pesto en Parmenzaanse Kaas, een garnalenslaatje, roergebakken kip met verse groenten, vruchten en rijst, aardbeienbavarois en koffie/thee. Het was geweldig om te zien waartoe kinderen van 8 tot en met 12 jaar in staat zijn en hoe de jeugdige restauranteigenaren hun klanten in de watten legden.

De restaurantlessen maken deel uit van de kooklessen van de Stichting Evenementen, die samen met veel andere cursusactiviteiten in het Oegstgeester Dorpscentrum worden aangeboden.