Joost Geevers soleert in het tromboneconcert van de 18e-eeuwse Georg Christoph Wagenseil.
Joost Geevers soleert in het tromboneconcert van de 18e-eeuwse Georg Christoph Wagenseil. Foto: Willemien Timmers

Kerstconcert Leiden Sinfonietta 15 december

kerst n Op donderdagavond 15 december om 20.15 uur geeft orkest Leiden Sinfonietta onder leiding van dirigent Joost Geevers net als vorig jaar zijn sfeervolle kerstconcert in het Dorpscentrum van Oegstgeest (Lijtweg 9).

Bijzonder is dat Joost Geevers een dubbelrol heeft: hij soleert ook in het tromboneconcert van de 18e-eeuwse Georg Christoph Wagenseil.
Leiden Sinfonietta speelt een gevarieerd programma, met naast het tromboneconcert delen uit 'Les Indes Galantes' van Jean-Phillippe Rameau, delen uit de orkestsymfonie nr.1 van Carl Philipp Emanuel Bach, en de Sinfonia uit het Weinachtsoratorium van Johan Sebastian Bach. Ook de bekende Pavane van Fauré wordt uitgevoerd.
En buiten dat heeft Leiden Sinfonietta nog een andere muzikale verrassing in petto.

Toegangskaarten ad € 7,- (€ 5,- kind en student) te reserveren via info@leidensinfonietta.nl of aan de zaal te koop. (Voor meer informatie zie ook www.leidensinfonietta.nl)


Kerstavond zangdienst in de Pauluskerk Oegstgeest

kerst n Op kerstavond 24 december organiseert Volle Evangelie gemeente Leiden e.o. een Kerstdienst. Dit vindt plaats in de Pauluskerk aan de Warmonderweg 2 te Oegstgeest. Deuren zijn geopend vanaf 19.30 uur. De dienst zal starten om 20.00 uur.

De Volle Evangelie gemeente heeft naast het vaste muziekteam ook een gelegenheidssamenstelling dat bestaat uit voornamelijk jongere muzikanten en zangers. Voor deze kerstavond zal dit team de zangdienst op zich nemen. Er zullen naast traditionele nummers ook andere opwekkingsliederen gezongen worden. Het Sionskoor, het zangkoor van de gemeente, zal ook een aantal liederen ten gehore brengen.
Wat deze avond extra bijzonder maakt, is dat er niet alleen wordt stilgestaan bij de geboorte van het kindje Jezus, maar dat ook de rest van Zijn spraakmakende leven kort aangehaald zal worden.
Iedereen is van harte welkom op deze avond.
Op Eerste Kerstdag zal er ook dienst zijn. Deze start om 11.00 uur.
www.veg-leiden.nl


Zaterdag: Kerstvossenjacht

kerst n Alle kinderen tussen de 4 en de 12 jaar oud die het leuk vinden om aan een vossenjacht mee te doen, zijn op op zaterdagmiddag 17 december om 14.00 uur van harte welkom in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23, Oegstgeest.

Kinderen gaan in kleine groepen (met ouders), in Oegstgeest op zoek naar een aantal vossen. Iedere vos heeft te maken met het thema Kerst. Bij terugkomst is er warme chocolademelk en de voorstelling 'De puzzel van Kerst'. De middag is afgelopen om 16.30 uur.

De organisatie zorgt dit jaar niet voor begeleiding tijdens het zoeken van de vossen. Ouders of verzorgers zijn daarvoor verantwoordelijk.

Opgeven: kerstvossenjacht@ngkoegstgeest.nl. Zie ook www.ngkoegstgeest.nl/kerstvossenjacht.