Baltazar importeert unieke wijnen en investeert zo ook in het ambacht van het wijn maken.
Baltazar importeert unieke wijnen en investeert zo ook in het ambacht van het wijn maken. Foto: Willemien Timmers

Succesvolle wijnproeverij ASC-Businessclub

proeven n Op vrijdag 18 november werd, voor de laatste keer in het oude clubhuis aan de van Duivenvoordestraat, de jaarlijkse wijnproeverij gehouden van de ASC-Businessclub.

Met uiteindelijk een mannetje of vijftig was het gezellig druk. De wijnen werden dit keer gepresenteerd door Baltazar. Een jong bedrijf dat wordt gerund door Bas Houweling en Joost Tendeloo. Baltazar werkt met een bijzonder abonnementsconcept waarbij elke maand drie verschillende wijnen thuis worden bezorgd. Deze wijnen zijn verder nergens in Nederland te koop. Bas en Joost halen de wijn zelf bij onafhankelijke kleinschalige wijnboeren uit heel Europa. "Zo investeren we ook in het ambacht van wijn maken", aldus Joost. Tijdens de avond is weer goed geproefd en gelukkig ook goed besteld. Lekker, gezellig en goed voor de club. De avond werd ook dit jaar weer gesponsord door de Rabobank.
Tussen het proeven door werd een ludieke presentatie gegeven over de nieuwe ASC-locatie, het clubhuis en de inrichting aldaar. Het belooft prachtig te worden op het nieuwe terrein. Maar tot die tijd zullen er nog heel wat laatste feestjes gevierd worden op de oude locatie en niet in de laatste plaats door de actieve leden van de ASC-Businessclub.


Rijnlandroute mogelijk dertig procent duurder

infrastructuur n Het college van Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland gaat ervan uit dat de Rijnlandroute tijdens de bouw nog dertig procent duurder wordt, dat blijkt uit de brief die het College aan de Provinciale Staten stuurde.

Volgens het College is dat inherent aan de wijze waarop de tunnel wordt aanbesteed. Op vragen van GroenLinks bleek dat het College daar bij de aanbesteding zelf geen rekening mee heeft gehouden, waardoor de Rijnlandroute dus honderden miljoenen duurder uit kan vallen, dan het bedrag van ca. 1 miljard euro dat nu begroot is. Vanwege deze verwachte meerkosten en de mogelijke vertraging zou een overlastbeperkende tunnelverlenging bij de Stevenshof (13 miljoen) niet meer bespreekbaar zijn.