David Schnork en Pascal Franken maken het VV Leiden moeilijk. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Willemien Timmers

UDO had meer verdiend

voetbal n Na de winst thuis op Woubrugge twee weken geleden stond voor UDO zaterdag de uitwedstrijd tegen Vv Leiden op het programma.

Vv Leiden staat op de vierde plek in de competitie en UDO op de elfde plaats. Gezien dit verschil in de stand was duidelijk dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden. Bovendien ontbraken onder andere Özcan Bayram en Timo Lichtenbeld deze wedstrijd in de basis.
Een globaal beeld van de wedstrijd is goed te beschrijven als licht overwicht van Leiden en een goed combinerend UDO dat zeker niet de veel mindere was. UDO werkte hard, maar kon aanvallend toch niet echt gevaarlijk worden. Daarentegen had Leiden toch net dat meer geluk. Rond de elfde minuut scoorden zij uit een buitenspelsituatie: 1-0. Jammer genoeg werd dit niet opgemerkt door de leiding.
Ook in de rest van de wedstrijd bleef het spel zich vooral buiten de zestienmeter-gebieden afspelen. Met andere woorden: beide ploegen creëerden aanvallend niet veel mogelijkheden. UDO-keeper Pieter Heeren moest wel drie keer in actie komen en dat deed hij op voortreffelijke wijze. Want anders had de wedstrijd toch een andere wending gekregen.
Dan in de 79ste minuut nog een misser van de scheidsrechter. Een speler van Leiden krijgt in buitenspelpositie een pass en rond vervolgens af: 2-0. Ook nu reageerde de scheids niet op het vlagsignaal van de UDO grensrechter. Hoewel zoals genoemd Leiden de iets sterkere was, had UDO toch veel beter verdiend. Een puntendeling zou de krachtverhouding beter weergeven.
De fusiepartner van UDO staat ook na afgelopen wedstrijd tegen Blauw Zwart nog steeds bovenaan in de stand. Oegstgeest won zeer overtuigend uit bij Blauw Zwart met maar liefst 1-5. Leidenamateurvoetbal gebruikt op haar site zelfs de titel: "Oegstgeest zet Blauw Zwart te kijk".

VV Oegstgeest verslaat concurrent met ruime cijfers

voetbal n Zaterdag speelde koploper Oegstgeest de uitwedstrijd tegen Blauw-Zwart, dat met één punt minder op de ranglijst stond. In de eerste helft was het Blauw-Zwart dat de toon zette en op voorsprong kwam.

Na de rust liet Oegstgeest zien dat het terecht de koppositie op de ranglijst had. Met goed spel en mooie doelpunten sloot Oegstgeest de wedstrijd af met een ruime overwinning.
Met een complete selectie en een sterke bankbezetting begon Oegstgeest de topper waarnaar uitgekeken werd. Het krachtsverschil tussen de teams in de afdeling is groot. Tegen Blauw-Zwart kon Oegstgeest laten zien hoe de krachtverhoudingen tussen de teams aan de kop van de ranglijst waren. Het was Blauw-Zwart dat direct het initiatief nam en Oegstgeest onder druk zette. Al snel in de eerste helft wisten ze via een aanval over links op een 1 - 0 voorsprong te komen. Hierna wilden ze door spelvertraging en tijdrekken Oegstgeest uit het spelritme halen. Dat lukte aardig, maar ze vergaten zelf dit om te zetten in een grotere voorsprong. Met een paar knappe reddingen wist Oegstgeest keeper Lucas van der Meij een grotere achterstand te voorkomen. Oegstgeest kreeg in de eerste helft één grote kans om te scoren. Het schot van Roy Dijkstra werd door een Blauw-Zwart verdediger op de lijn gekeerd.
Na de rust was het Oegstgeest dat een ander spel liet zien en was nu de bovenliggend partij. Binnen twee minuten stond de gelijkmaker op het scorebord, in een scrimmage was het Rens van Klaveren die scoorde. Tien minuten later was het weer Van Klaveren die uit een voorzet 1 - 2 scoorde. Blauw-Zwart verloor de strijd op het middenveld en kwam er niet meer aan te pas. Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa wisselde Joep Zenden voor Adil Harfaoui. Weer tien minuten later was het Danny Wenink die met een knap schot Oegstgeest op een 1 - 3 voorsprong zette. Wenink werd direct na zijn doelpunt gewisseld voor Lennard Leeuwenburg. Vlak hierna kreeg de spits van Blauw-Zwart een honderd procent kans om de aansluitingstreffer te maken, maar van dichtbij schoot hij hoog over. Nu was het de beurt aan Steven Apcar om te scoren uit een aanval die hij zelf opzette vanaf de middenlijn. Via een een-tweetje kwam hij vrij voor doel en scoorde 1 - 4. Het slotakkoord was voor invaller Harfaoui, na een snel opgezette aanval kreeg hij de bal via een hakje van Van Klaveren en met een knap schot zette hij de eindstand van 1 - 5 op het scorebord. Zo liet Oegstgeest zien dat ze terecht de koppositie op de ranglijst te innemen.