Staand v.l.n.r.: Johan Stevens, Cor Quist, Kees Jong, Han Nierop
Zittend v.l.n.r.: Ger Groot, Piet Duif, Demelza Derksen, Klaas Neuvel.
Staand v.l.n.r.: Johan Stevens, Cor Quist, Kees Jong, Han Nierop Zittend v.l.n.r.: Ger Groot, Piet Duif, Demelza Derksen, Klaas Neuvel. Foto: Willemien Timmers

Klaas Neuvel oppermachtig kampioen in libre-klein 3e klasse

biljart n Het Biljartcentrum Oegstgeest was in het weekend van 18 tot 20 november het strijdperk voor de districtskampioenen in het libre 3e klasse.

Op het prima materiaal en in een echte biljartambiance werd gestreden om de gewestelijke titel welke recht geeft op deelname aan het kampioenschap van Nederland. De organisatie was in handen van de biljartvereniging BCO De beste keus.
Na het voorstellen van de deelnemers en uitreiking van een attentie aan de reservespeler J. Greven, die niet ingezet hoefde te worden, kon de strijd losbarsten. Klaas Neuvel maakte zijn plaatsing als eerste waar met direct een winstpartij met 5,00 gemiddeld maar ook Kees Jong begon sterk met 70 in 18 brt. In de tweede ronde wisten alleen Neuvel (in 29 beurten) en Jong (in 18 beurten) nog ongeslagen te blijven waardoor aan het eind van de avond alleen zij met 4 punten aan de kop stonden.

Op zaterdag was het nu de taak om de kansen in stand te houden. In de ochtend vielen op: Ger Groot een partij in 17 beurten en series van Han Nierop (20) en Cor Quist (21), terwijl Jong afhaakte door de eerste winstpartij van Demelza Derksen.

Zondag kon gelet op de stand kon de overwinning Neuvel eigenlijk niet meer ontgaan en ging de strijd voornamelijk om "het zilver en brons".

1. Klaas Neuvel, 2. Johan Stevens, 3. Demelza Derksen, 4. Han Nierop, 5. Ger Groot, 6. Kees Jong, 7. Cor Quist en 8. Piet Duif.
In het bargedeelte werd de huldiging van Klaas Neuvel tot gewestelijk kampioen gedaan de districtsafgevaardigde P. Walgreen.