Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Sint en zijn Pieten

Vandaag kwam Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten aan in Oegstgeest.Tot mijn grote blijdschap waren het allemaal (voor zo ver ik het heb kunnen zien, van achter mijn raam) de echte zwarte Pieten, zo als het vroeger was. Geen roet-Pieten ander gedoe. Waarom?


Ik heb het voorrecht gehad om een paar keer het Sinterklaasfeest mee te maken op CuraƧao de gekleurde kinderen riepen om het hardst Zwarte Piet!
Wat kunnen wij er aan doen wat onze voorouders de gekleurde mensen aan deden?


Gelukkig dat ik in Oegstgeest woon en dat wij in dit opzicht een normale Burgemeester en Wethouders hebben!
Ik geniet van het Sinterklaasfeest zoals het vroeger was. Niet zo als het er nu aan toegaat, dat kinderen met ouders door poortjes moeten voor hun veiligheid is toch te gek voor woorden. Waar gaat dit allemaal om? En wat kost dit allemaal? Onze tradities mogen nooit verloren gaan door mensen die vinden dat wij discrimineren.

Nell van Brouwershaven


Hart voor Oegstgeest-raadslid Simon Vogel stopt

politiek n Simon Vogel van Hart voor Oegstgeest (voorheen Leefbaar Oegstgeest) heeft afgelopen week te kennen gegeven te stoppen als raadslid.

Zijn werkzaamheden als commissielid zal hij voor Hart voor Oegstgeest nog voortzetten tot aan de verkiezingen van 21 maart 2018.

Vogel had afgelopen maand al zijn fractieleiderschap overgedragen aan Frits van Dissel.

Meer over het stoppen van Simon Vogel als raadslid is te lezen op pagina 19.


Uitkeringsgerechtigden activeren

politiek n In 2016 heeft de gemeente Oegstgeest een tekort op het budget dat bestemd is voor uitkeringen.

Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders afgelopen week besloten om de intensievere werkwijze voor reintegratie, het weer aan het werk komen in de maatschappij, voort te zetten. Het doel is dat op deze manier minder geld naar uitkeringen hoeft, en het tekort gereduceerd kan worden.

Burgers die een uitkering krijgen, zullen ook in de komende tijd regelmatig gesproken worden, en zoveel mogelijk worden geactiveerd.

Om de begroting op dit onderdeel toch rond te krijgen doet het college in 2017 bij het Rijk een beroep op de vangnetuitkering die bedoeld is ter compensatie van een deel van het tekort. (WT)


McDonalds in Oegstgeest

politiek n Om de aanleg van de Rijnlandroute mogelijk te maken, moet de vestiging van McDonalds bij het Leidse Transferium een paar honderd meter verhuizen naar Oegstgeester grondgebied.

Het fastfoodrestaurant zal een plekje krijgen aan de Rhijnhofweg.

Aan Oegstgeest is gevraagd om planologische medewerking hiervoor te verlenen. De gemeenteraad zal hierover zijn goedkeuring moeten uitspreken. (WT)


Janneke Carabain exposeert in verpleeghuis Van Wijckerslooth

kunst n In de maanden november en december exposeert Janneke Carabain met keramiek in verpleeghuis Van Wijckerslooth.

Met haar werk speelt Carabain in op de komende feestdagen. Zo zijn er tijdens deze expositie verschillende engelen te zien.

Janneke Carabain is begin jaren '90 gaan schilderen. Zij heeft een geheel eigen stijl ontwikkeld. De mens neemt in haar werk een centrale plaats in. Zowel in haar keramiek als in haar schilderijen is de mens hierbij tot een mysterieus silhouet herleidt.

Verpleeghuis Van Wijckerslooth
Van Wijckersloothplein 1
Oegstgeest

www.jannekecarabain.com

Afbeelding