Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Jenny derde in Vegas

bodybuilding n Jenny Gaidoukevitch, eigenaresse van Sportschool Jenergy in Poelgeest, heeft tijdens de Musclemania in Las Vegas, die duurde van 17 tot 19 november, de derde prijs in haar categorie in de wacht gesleept.

De prachtige sportster met haar energieke en positieve uitstraling, doet regelmatig mee aan bodybuild-wedstrijden, en eindigt steevast in de hoogste regionen.

Oorspronkelijk komt Jenny Gaidoukevitch uit Wit-Rusland waar zij software engineer was. In 1998 startte zij, uit onvrede met haar uiterlijk, met trainen. De kilo's vlogen er af, en ze kreeg veel plezier in onder andere krachttraining. Na een tocht langs de betere sportscholen om te leren van de specialisten in het vak, haalde zij haar papieren als personal trainster.

Momenteel heeft zij al weer bijna drie jaar haar eigen sportschool, Jenergy, aan de Clusiushof in Poelgeest.


De 1000 Rondjes van Leiden

schaatsen n Op zondag 11 december wordt in de Schaatshal Leiden voor de zevende maal de '1000 Rondjes van Leiden' geschaatst, qua afstand een alternatieve Elfstedentocht.

De loodzware beproeving van minimaal 8.000 keer 'pootje-over', trekt deelnemers uit de hele omgeving die de 200 kilometer alleen of in teamverband afleggen. Doel daarbij is om zoveel mogelijk geld bijeen te schaatsen voor een goed doel.
Dit jaar is er gekozen voor het jeugdsportfonds. Dit fonds geeft sportkansen aan kinderen en jongeren uit gezinnen waar onvoldoende geld is om lid te worden van een sportvereniging.
Deelname is mogelijk voor individuele rijders en estafetterijders. De bikkels, die individueel de 1000 rondjes rijden starten om 6.30 uur. Naast de 1000 rondjes is het dit jaar ook weer mogelijk om 250, 500 of 750 rondjes te rijden.
Voor de snelste individuele deelnemer staat een fraaie beker klaar en natuurlijk eeuwige roem. Het snelste team wint de 'Gouden Schaats'.
Voor de jeugd is een speciaal parcours aangelegd op de binnenbaan. Tussen 10.30 uur en 12.00 uur kunnen zij daar hun gesponsorde rondjes rijden onder het motto 'jeugd schaatst voor jeugd'.

Vanaf 12.00 uur is de binnenbaan open voor het schaatspubliek; uiteraard is de opbrengst van de toegangskaartjes ook voor het goede doel.
Inschrijving kan via de website: www.schaatshalleiden.nl