De DOTZ-hockeydames van LOHC. | Foto Willy Jansen van Mantgem
De DOTZ-hockeydames van LOHC. | Foto Willy Jansen van Mantgem Foto: Willemien Timmers

Dames Ochtend Trimgroep Zondag (DOTZ) hockeyt al vijftien jaar

hockey n Afgelopen weekend vierden de leden van de Dames Ochtend Trimgroep Zondag (DOTZ) dat ze vijftien jaren geleden zijn gestart op hockeyclub LOHC. Het derde lustrum werd gevierd met een sportieve middag, gevolgd door een gezellig diner.

DOTZ bestaat uit ongeveer dertig leden van verschillende leeftijden. Sommigen hebben in hun jeugd al gehockeyd, anderen zijn begonnen met de sport omdat hun kinderen zijn gaan hockeyen. ''Voor de leden van DOTZ is dit de ideale mogelijkheid om naast gezin en baan in teamverband te kunnen sporten. Je bent niet verplicht om elke zondag te komen,', aldus voorzitter Diana Dankers.

Naast de training op zondagochtend zijn er nog andere gezamenlijke activiteiten door het jaar heen. Jaarlijks is er een running dinner, een culturele avond en er zijn onderlinge wedstrijden tegen andere damesteams op de club.

De ideale mogelijkheid om naast gezin en baan in teamverband te kunnen sporten

De leden van DOTZ doen ook mee aan verschillende andere activiteiten die op LOHC worden georganiseerd.

''DOTZ is gewoon een gezellige club dames met verschillende achtergronden die elkaar vinden op een sportieve zondagochtend,', aldus trainster van het eerste uur Marijke Remeijer. DOTZ gaat op naar de volgende vijftien jaar.

Elke zondagochtend trainen de sportieve en enthousiaste leden van DOTZ op Veld 1 van LOHC. De training duurt van 8.30 tot 10.00 uur, met aan het eind een onderling partijtje. Na afloop is er koffie in het clubhuis.
Belangstellenden zijn van harte welkom een keer vrijblijvend mee te trainen.


VV Oegstgeest wint van Lugdunum in de 'Koetshuis De Burcht Cup'

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest een wedstrijd tegen Lugdunum, die lijstaanvoerder is in de derde klasse. De wedstrijd werd gespeeld in het kader van de 'Koetshuis De Burcht Cup'. Nadat Lugdunum het eerste deel van de wedstrijd sterker was nam Oegstgeest het initiatief over en kwam als overwinnaar uit de strijd.

Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa startte de wedstrijd met een aangepaste selectie, enkele van zijn basisspelers startten op de bank. In het eerste half uur was het Lugdunum dat Oegstgeest onder druk zette en enkele kansen wist te creƫren. Hierna kreeg Oegstgeest kansen om te scoren, na een snelle uitval van Lennard Leeuwenburg werd zijn schot door de Lugdunum keeper onschadelijk gemaakt. Een inzet van Joep Zenden ging maar net voor het Lugdunum doel langs. Vlak voor rust wist Oegstgeest keeper Lucas van der Meij de tegenstander met een knappe redding van het scoren af te houden.
Na de rust nam Bob den Hollander de plaats van Joep Zenden in. Keeper Van der Meij werd vervangen door Rick van der Kaay, die al snel met twee fraaie reddingen Lugdunum van het scoren af hield. Een kopbal van Den Hollander belandde op de lat van het Lugdunum doel. Vlak hierna was het wel raak, uit een voorzet van invaller Ramon Bakker wist Den Hollander Oegstgeest op een 1 - 0 voorsprong te zetten. Invaller Roy Dijkstra moest al snel wegens een blessure het veld verlaten. Oegstgeest had al zijn reserves al gebruikt en moest verder met tien man. Ondanks dat wist Den Hollander via een mooie aanval over rechts met een kopbal Oegstgeest op een 2 - 0 voorsprong te zetten. Vlak voor tijd wist Lugdunum invaller Tim de Cler de eer voor Lugdunum te redden door de stand op 2 - 1 te brengen. Het slotakkoord was voor keeper Van der Kaay die in een scrimmage wist te voorkomen dat Lugdunum nog een gelijkspel in de wacht zou slepen.
Andere tegenstanders waar Oegstgeest nog tegen moet spelen voor deze cup zijn SJZ en Meerburg.
Zaterdag speelt Oegstgeest weer een competitiewedstrijd uit tegen Blauw Zwart, dat 1 punt achter Oegstgeest staat, aanvang 15.00 uur.

Joep van Tulder is de Lugdunum speler te snel af. | Foto: Leo van den Broek