Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Sterke botten

museum n Vanaf vorige week kunnen bezoekers van Corpus kennis maken met 'Sterke Botten'. Een leerzame belevenis die het belang van sterke botten gedurende je hele leven onder de aandacht brengt.

'Sterke Botten' sluit aan op de 'reis door de mens', de educatieve attractie van Corpus over het menselijk lichaam. Op interactieve wijze ervaart de bezoeker het belang van bouwen aan sterke botten gedurende het hele leven. Angelique van Dam, woordvoerder Platform Sterke Botten: "Sterke botten van jong tot oud: dat is de missie van het Platform Sterke Botten. Het belang van sterke botten willen wij bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht brengen. Sterke botten worden vaak vergeten als we het hebben over een gezonde leefstijl, terwijl ze juist erg belangrijk zijn voor ons lichaam. Zij helpen om je leven lang alle gewone dagelijkse dingen te doen, zoals rechtop zitten, lopen, fietsen, sporten en werken. Onze activiteiten zijn gericht op het promoten van goede voeding en beweging. Elementen die essentieel zijn voor de opbouw van sterke botten."

"De educatieve attractie 'reis door de mens' laat op een unieke manier zien hoe het lichaam werkt en hoe belangrijk het is om veel te bewegen, verantwoord te eten en gezond te leven. Meer informatie over botgezondheid sluit hier naadloos op aan", aldus Huub Lazarom, Directeur Operations & Relations van Corpus.

Op dit moment hebben zo'n 800.000 Nederlanders last van zwakke botten. Het RIVM voorspelt dat dit aantal over 10 jaar zal stijgen tot 1,2 miljoen, mede door de vergrijzing van onze samenleving en de passieve levensstijl van jongeren.


Najaarsverkoop Tesselschade Arbeid Adelt

verkoop n Tesselschade Arbeid Adelt biedt ondersteuning aan vrouwen die een studie willen volgen, maar daarvoor zelf niet de financiƫle middelen hebben.

De traditionele Najaarsverkoop van unieke, handgemaakte kwaliteitsproducten van Tesselschade Leiden vindt plaats op vrijdag 18 november van 10.30 tot 16.00 uur bij Villa Beukenhof, Terweeweg 2-4 te Oegstgeest.
Op zaterdag 17 december van 10.30 tot 16.00 uur vindt de Kerstverkoop plaats bij Mi Casa Interieurs, De Kempenaerstraat 89 te Oegstgeest. Naast genieten van het gebruikelijke assortiment kan men naar hartenlust kerstaankopen doen, van kerstdecoratie in het interieur tot bijzondere cadeautjes voor onder de kerstboom. Er kan tijdens beide verkopen zowel contant als met pin worden afgerekend.
Men kan ook lid worden van Tesselschade (15,- per jaar) om studentes, onder andere in onze regio, te ondersteunen. Voor meer informatie zie www.tesselschade-arbeidadelt.nl.