Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Oudejaarsavond op 29 december?

Een raar idee dat een deel van Oegstgeest vuurwerk zou afsteken op 29 december en een ander deel normaal op de 31ste. Dat zal niemand willen.
Echter dat Halloween door een aantal ouders via deze krant was verzet naar de 29ste lijkt zo maar te kunnen.
Dit jaar was dat het geval en in plaats van één Halloweenavond waren er nu twee.
De kinderen die op 29 oktober langskwamen vonden lang niet alle mensen thuis, of bereid al snoep te geven, alleen die in de eigen buurt. De kinderen die braaf op 31 oktober langs kwamen vonden juist die deuren gesloten. Dus werd het feest gehalveerd. Behalve dan voor de kinderen die zo handig waren beide avonden rond te gaan. Mensen die snoep in huis hadden genomen, maar plotseling werden geconfronteerd met een andere datum bleven met hun snoepgoed zitten en zullen waarschijnlijk volgend jaar niet opnieuw bereid zijn mee te doen.
Met andere woorden: totale versnippering en daardoor vernietiging van een leuk kinderfeest.
Ik heb overwogen mijn deur dicht te houden op 29 oktober, maar heb dit niet gedaan, omdat ik vind dat de kinderen niet de dupe mogen worden van de dwaze beslissingen van hun ouders. Maar volgend jaar blijft mijn deur gesloten tot de 31ste. Op die datum zijn alle kinderen weer welkom.
Ellen Cornelisse
Prinses Irenelaan 33


Mooi bedrag Brandwondenstichting

geven n Afgelopen maand oktober hebben Oegstgeestenaren gul gegeven aan de jaarlijkse collecte voor de Brandwondenstichting.

Tientallen dorpsgenoten deden moeite om van huis tot huis geld in te zamelen. Ook reed twee avonden de brandweerauto van Oegstgeest rond voor het goede doel, gevuld met collecterende kinderen.


In de kazerne telden de organisatoren alle bussen. Bij de telmachine van de Rabobank (foto) bleek het bedrag officieel uit te komen op 3.421,60 euro. Een mooi bedrag.
Dit jaar waren er te weinig collectanten om in alle straten van Oegstgeest geld op te halen. Voor de collecte van oktober 2017 kunnen belangstellenden zich nu al opgeven bij Thijs Hoogland, thijshoogland@hetnet.nl of telefoon (071) 5173630.

Op de foto v.l.n.r. Thijs Hoogland, Ivonne Janka (Rabobank), Cobie Visee en Maaike van Soest

Afbeelding