De bakgroep van Jottem heeft zijn draai gevonden op de tijdelijke werkplek. | Foto Willemien Timmers
De bakgroep van Jottem heeft zijn draai gevonden op de tijdelijke werkplek. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Jottem is tijdelijk verhuisd

verhuizing n Activiteitencentrum Jottem wordt ingrijpend verbouwd, om ook in de komende decennia goede dagbesteding te bieden aan mensen met een beperking.

De drie Jottemgroepen, de bakgroep, de creatieve groep en de dienstverlenende groep hebben sinds 27 oktober allemaal tijdelijk onderdak gevonden bij Kwekerij Groei en Ontwikkeling (onderdeel van De Zijlbedrijven), aan het eind van de Leidse Nachtegaallaan, naast het revalidatiecentrum en achter manege 'Moedig Voorwaarts'.

Binnen het grote complex hebben alle Jottem-medewerkers en cliƫnten hard gewerkt om van hun tijdelijke onderkomen een gezellige werkplek te maken. De bakgroep heeft zijn plek gevonden in de keuken bij de kantine, en de creatieve groep en de dienstverlenende groep hebben een opbergloods wonderwel weten om te bouwen tot een zeer gezellige werk- en verblijfsruimte.

Marja van Dorp, locatiemanager van onder meer Jottem, is zichtbaar blij dat de nieuwe ruimten zo goed bevallen en de samenwerking met DZB zo prettig uitpakt. "Maar nog gelukkiger ben ik met het feit dat ons gebouw aan de Louise de Colignylaan nu grondig wordt gerenoveerd. Zowel zorginhoudelijk als voor wat betreft de arbeidsomstandigheden moest er echt iets gebeuren. Bovendien waren er veel verborgen gebreken die nu aangepakt kunnen worden." Het nieuwe Jottem is straks volledig rolstoel-toegankelijk, heeft een lift en een volledig nieuw klimaatbeheersingssysteem. "De bakkerij komt in de lokalen aan de voorkant. Boven komt de kaarsenmakerij en een creatieve groep. De grootste verandering aan het gebouw wordt de nieuwe, ruime entree," vertelt Van Dorp. Voor de bouwvakvakantie van 2017 hoopt Jottem weer terug te verhuizen naar zijn vertrouwde plek middenin het dorp.

De vaste klanten van Jottem, die verzot zijn op de diverse cakes en (hartige) taarten die er worden gemaakt, hoeven in deze periode de lekkernijen niet te missen. De producten zijn te koop de Nachtegaallaan, maar ook op donderdag bij de hoofdingang van Van Wijckerslooth. Op dinsdagen van 10.00 tot 12.00 uur en op de vrijdagen van 14.00 tot 15.30 uur zijn de baksels te koop bij het jeugdhonk van de Rehobothkerk. Het telefoonnummer van Jottem blijft hetzelfde: (071) 5171950.