ZPB uit Barendrecht was in zwembad Poelmeer niet opgewassen tegen de formatie uit Oegstgeest. | Foto Ad Jordaans
ZPB uit Barendrecht was in zwembad Poelmeer niet opgewassen tegen de formatie uit Oegstgeest. | Foto Ad Jordaans Foto: Willemien Timmers

Vivax wint ruim van ZPB

waterpolo n Heren 1 van Zwem & Polovereniging Vivax heeft afgelopen zaterdag de eerste competitiewedstrijd winnend weten af te sluiten. ZPB uit Barendrecht was in zwembad Poelmeer niet opgewassen tegen de formatie uit Oegstgeest.

In het begin van de eerste periode leek het nog een lastige wedstrijd te worden voor Vivax doordat zowel een vrije kans voor het doel als een strafworp gemist werden. Hierna stond het vizier echter op scherp en wist Vivax eenvoudig te scoren. Met name Nick Driebergen en Jorick Hendriksen lieten zien uit alle hoek te kunnen scoren. In de verdediging werden de heren van ZPB goed in de ballijn geprest en wist keeper Roy Grimbergen enkele mooie reddingen te verrichten. De wedstrijd eindigde in 13-1 in het voordeel van Vivax.

Periodestanden: 2-0, 2-0, 3-1, 5-0.

Volgende wedstrijd is zaterdag 12 november in Alphen aan den Rijn tegen AZC (aanvang 16.45 uur).


Workshop sociale media voor semi-gevorderden

leren n De gemeente Oegstgeest heeft iDOE, het contactpunt voor vrijwillige inzet, gevraagd drie bijeenkomsten in het kader van deskundigheidsbevordering te organiseren voor vrijwilligers in Oegstgeest.

Veel maatschappelijke organisaties hebben al een aantal accounts aangemaakt; Facebook, Twitter, LinkedIn. Ze zijn bekend met de basis, maar door de dagelijkse drukte wil het nog niet lukken er op meer structurele basis gebruik van te maken. Daarom kunnen vrijwilligers van maatschappelijke organisaties in en uit Oegstgeest deelnemen aan een workshop sociale media voor minimaal 8 en maximaal 16 deelnemers. Het verzoek is een eigen laptop mee te nemen. Mensen zonder eigen laptop kunnen bij de andere deelnemers meekijken. De trainer is Mohamed Farhane, Social Media specialist.

De training vindt plaats op donderdag 24 november van 19.30 tot 21.30 uur in Dorpscentrum Oegstgeest en is kosteloos. Het is wel verplicht vooraf aan te melden, zodat er een vragenlijst verstuurd kan worden.
Voor aanmelden of meer informatie Tessa den Dulk, tel. (071) 5162451 of tessa@i-doe.nl.