Man of the match, Joep Zenden, is de tegenstanders te snel af. | Foto: Howard Misser Foto: Willemien Timmers

VV Oegstgeest blijft maar winnen

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen FC Rijnland, het team met veel oud GHC-spelers in de gelederen.

Na het opheffen van GHC, dat dit seizoen in de derde klasse zou uitkomen, zijn er veel spelers naar Rijnland gegaan. Gezien de afkomst van de spelers van de tegenstander kon Oegstgeest een moeilijke wedstrijd verwachten. Een beheerst spelend Oegstgeest benutte de kansen en ondanks dat het nog spanend werd aan het eind van de wedstrijd werd een verdiende overwinning geboekt.
Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa had deze wedstrijd een basisplaats voor Joep Zenden, die deze competitie alleen nog maar als invaller meegespeeld had. In een eerste helft waarin beide teams vanuit de verdediging speelden, kwam het eerste gevaarlijke moment voor het Rijnland doel. Op een terugspeelbal van één van hun verdedigers kon keeper Oudenaarden met moeite een doelpunt voorkomen. Vlak hierna moest Oegstgeest keeper Lucas van de Meij in actie komen, via zijn redding ging de bal corner. Dit waren de momenten uit de eerste helft waaruit een doelpunt had kunnen vallen. Het bleef bij een 0 – 0 stand met de rust.
Al snel na de rust was het Danny Wenink die zijn schot op doel maar net naast zag gaan. Trainer Heeringa wisselde Terry Polet voor verdediger Ramon Bakker. Bakker, die veel vrijheid kreeg aan de linkerkant, kon aanvallende impulsen geven. Nadat Van der Meij een kans van Rijnland onschadelijk had gemaakt wist Zenden uit een voorzet van Roy Dijkstra 1 - 0 te scoren. In de tweede helft kreeg een goed combinerend Oegstgeest steeds meer grip op de wedstrijd. Vlak nadat Wenink zag dat zijn inzet via de paal terug in het veld kwam, wist hij 2 – 0 te scoren. Bob den Hollander werd vervangen door Lennard Leewenburg die al snel twee kansen niet kon verzilveren. Het leek er op dat Rijnland de handdoek in de ring had gegooid, maar via een aanval over rechts en gerommel in de Oegstgeest verdediging wisten ze de aansluitingstreffer te scoren: 2 – 1. Nu geloofden ze weer in een beter resultaat en zetten Oegstgeest onder druk. Oegstgeest trainer Heeringa koos als laatste wissel niet voor een verdediger maar voor een spits en bracht Rens van Klaveren in voor Adil Harfaoui. In de extra tijd maakte van Klaveren aan alle spanning een einde, uit een voorzet van Roy Dijkstra scoorde hij 3 – 1. Zo blijft Oegstgeest koploper in de vierde klasse met 24 punten uit 9 wedstrijden.

Zaterdag speelt Oegstgeest weer een thuiswedstrijd, dan tegen SV Wassenaar dat met 9 punten op de 12e plaats staat, aanvang 14.30 uur.

UDO: veel balbezit maar toch puntloos

voetbal n Afgelopen zaterdag trad UDO aan in Noordwijkerhout voor de uitwedstrijd tegen VVSB.

VVSB had evenals UDO tien punten in de ranglijst. Dus belangrijk om deze pot winnend af te sluiten om weer een plaats te stijgen. De voortekenen waren prima. UDO speelde verzorgt voetbal en was zeker op het middenveld de sterkere van de twee.

Regisseur Özcan Bayram zorgde achterin dat alles vlotjes verliep en zette samen met de andere spelers de lijnen uit naar voren. Helaas bleef het vooral bij goed combinatievoetbal en werd dit niet omgezet een dreigende situaties in onze aanval. Hooguit kansrijke afstandsschoten die bijna doel troffen.

Vervolgens speelt dan die oude wet weer op: na ongeveer dertig minuten wist een VVSB-speler de UDO-verdediger te passeren. De UDO-keeper, Pieter Heeren, was vervolgens kansloos: 1-0.

Ook na rust bleef UDO aandringen. Ook nu weer met het nodige overwicht. Patrick Vergeer, die in de tweede helft inviel, kreeg een pass op maat en werkte de bal vervolgens achter de doelman van VVSB. De scheidsrechter floot echter op een zeer discutabel vlagsignaal van de VVSB-grensrechter voor buitenspel. Doelpunt afgekeurd dus, tot grote ergernis van de UDO-aanhang.

Tot overmaat van ramp maakte VVSB richting einde van de wedstrijd de 2-0. De deur ging dus op slot. De punten bleven dus in Noordwijkerhout.

Zonder de andere spelers tekort te doen kunnen Daniel Gras en Özkar Abram wel als de meest opvallende voetballers van deze wedstrijd aan UDO-zijde worden genoemd.