Jong en oud genoot van de promotiefilm die komende lustrumactiviteiten fier aankondigde. | Foto: Wil van Elk
Jong en oud genoot van de promotiefilm die komende lustrumactiviteiten fier aankondigde. | Foto: Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Lustrumjaar LOHC met Eeuwige Bleidschap en te Oegstgeestig

Feest n Vanaf 18 oktober 2107 tot eind 2018 vieren de vijfentwintighonderd leden van de Leidsche en Oegstgeester Hockey Club (LOHC) een seizoen lang feest ter ere van het honderdjarig bestaan.

Het was zondagmiddag 6 november gezellig druk in het clubhuis van de hockeyclub, op het sportpark de Krogt, na afloop van de thuiswedstrijden van het eerste dames- en herenelftal. De dames wonnen met maar liefst negen doelpunten van Hilversum D1 en de heren verloren van Schaerweijde H1. Feestelijk werd het nieuwe glossyblad Passing Shot gepresenteerd en kondigde de in mei opgerichte lustrumcommissie van de club de komende jubileumactiviteiten aan. Er staan ruim twintig activiteiten op de kalender.

Té Oegstgeestig

In het gepresenteerde logo, met daarop een vrolijk hockeyspookje, zijn alle feiten rond het honderdjarige bestaan slim verpakt: "Eeuwige Bleidschap en té Oegstgeestig!". De band met Leiden, de club begon als Leidsche Mixed Hockey Club (LMHC), is daarmee net als Oegstgeest verwoord in de naam van de club en nu ook feestelijk verpakt in het logo van het eeuwfeest. Het motto is: "Het lustrum is iets om bij stil te staan, maar niet om stil te blijven staan". Onder andere wordt de buurt betrokken bij bepaalde activiteiten en wil de club met een daarvan een goed doel steunen. De aftrap wordt volgend jaar gegeven in de herfstvakantie.

De 'Club van 100', wellicht de grootste fanclub van LOHC waar je voor honderd euro lid van bent, overhandigde aan de lustrumcommissie een symbolische cheque aan van vijfduizend euro. Vanaf het moment van de presentatie telt de sponsor www.wdoit.nl af naar het moment van de start van het jubileumfeest, op dat moment nog 346 dagen, 3 uur, 1 minuut en 30 seconden te gaan. Na de presentatie genoten de aanwezigen van een 'high tea' met livemuziek van een enthousiaste viermansformatie.

Het heren 2 team organiseert het eerste evenement op 24 juni 2017, een openingsfeest voor jong en oud. Op de website www.lohc.nl wordt alles aangekondigd. Daar staat ook het openingsfilmpje. (WvE)