Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Halloween in De Kempenaer

griezelen n Zaterdag 29 oktober kunnen kinderen weer griezelen in Winkelgebied De Kempenaer.

De winkeliers vieren hun jaarlijkse Halloweenfeest voor kinderen in de Basisschoolleeftijd en jonger. Iedereen kan weer geschminkt worden door Ferry Zeeman en zijn dames, die in de tent op de hoek van de Terweeweg en De Kempenaerstraat zullen zitten. Deze artiesten maken ieder jaar weer ware kunstwerken van kindergezichten. Ook dit jaar proberen zij zo veel mogelijk kinderen schminken; de ervaring leert dat het feest steeds zeer druk bezocht wordt.

Na het (al dan niet) schminken kunnen de kinderen langs de deelnemende winkels met een formulier om daar hun traktaties op te halen. De winkels zullen te herkennen zijn aan ballonnen voor de winkel. Het schminken is mogelijk tussen 13.00 en 16.00 uur.


Halloween in oud-Oegstgeest

griezelen n Het is maandag over een week Halloween. Dit wordt in oud-Oegstgeest ieder jaar actiever gevierd; dit jaar op zaterdag.

Veel ouders hebben onderling afgesproken dat zij zaterdag 29 oktober hun huis versieren en hun kinderen die avond verkleed de straat op laten gaan. Het feest vindt ongeveer plaats tussen half zes (voor de kleintjes) en negen uur (voor de oudere kinderen).
De meeste deelnemende huizen ('Er kan altijd meer bij') liggen in het gebied Nassaulaan - Terweeweg - Emmalaan - Julianalaan - Beatrixlaan - Juffermansstraat.


Speelgoedbeurs

beurs n Op zaterdag 29 oktober is er in speeltuin Vogelenwijk een speelgoedbeurs. Hier kan iedereen terecht voor mooi tweedehands speelgoed. De beurs begint om 14.00 uur. Speeltuin Vogelenwijk is gevestigd aan de Nachtegaallaan 25 te Leiden. Meer info: speeltuin@vogelwijk.nl


Voedselbank

geven n Elke maand wordt er in Oegstgeest voedsel ingezameld voor de voedselbank in Leiden. Oegstgeestenaren kunnen boodschappen als koffie, thee, suiker, pasta, rijst, wasmiddelen en blikken groente/soep/vlees of vis en zonnebloemolie inleveren op dinsdag 1 november van 19.00-19.45 uur bij de Rehobothkerk, Lijtweg 1 (tegenover de Shellpomp). Geen kleding en verse producten.