Guus Kuijer houdt van de Bijbel, maar ook van een goed literair verhaal.
Guus Kuijer houdt van de Bijbel, maar ook van een goed literair verhaal. Foto: Willemien Timmers

Guus Kuijer bezoekt boekhandel Oegstgeest

lezen n Op dinsdag 1 november komt Guus Kuijer op uitnodiging van de Rijnlandse Boekhandel naar Oegstgeest.

Guus Kuijer (1942) kennen we allemaal, allereerst natuurlijk van zijn beroemde kinderboeken, waar hij de allerhoogste prijzen voor in de wacht sleepte. De laatste jaren heeft hij zich echter op een heel ander project gestort; de boekenreeks 'De Bijbel voor ongelovigen'.

Deze reeks kent inmiddels vijf delen en is daarmee voltooid. Kuijer vertelt hierin de Bijbelverhalen van het oude testament op geheel eigen wijze na, bijvoorbeeld vanuit het perspectief van een zoon of een vrouw, een verschoppeling of een bastaard. Daardoor worden de bekende verhalen nieuw en verrassend.

Gelovig zijn is voor het lezen van deze reeks geen enkel probleem, want Kuijer houdt van de Bijbel, maar let wel; zeker ook van een goed literair verhaal. Hij volgt de lijn maar niet de letter.
Zijn doel is om de Oudtestamentische Bijbelverhalen bij het grote publiek onder de aandacht te brengen, door ze prachtig op te schrijven.
Dit is een must want de Bijbel is volgens Kuijer gewoonweg een literair meesterwerk en deze oerverhalen behoren tot ons erfgoed.

Kortom, zowel voor wie de Bijbel kent als voor wie er nooit in las is 'De Bijbel voor ongelovigen' een reis door een bekende wereld die ons toch zo vreemd is.

Op dinsdag 1 november zal Guus Kuijer voorlezen uit zijn werk, hij gaat hierover ook graag met u in gesprek en signeert zijn boeken.

Dinsdag 1 november - Dorpscentrum Oegstgeest, Lijtweg 9
Tijd: 20.00 uur
Toegang: 5 euro

Reserveren kan in de winkel of via info@rijnlandseboekhandel.nl of tel. (071) 5172271