David Schnork, een jongeling uit de UDO selectie, in duel om de bal. | Foto: lichtenbeldfoto.nl
David Schnork, een jongeling uit de UDO selectie, in duel om de bal. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Willemien Timmers

UDO verliest van Wassenaar

voetbal n UDO heeft in de wedstrijd tegen Wassenaar geen aansprekend resultaat kunnen boeken. De stand aan het eind van de wedstrijd was 2-3 in het nadeel van de geel-zwarten.

UDO startte met een aantal invallers. In deze inhaalwedstrijd waren een aantal vaste krachten afwezig. In het team van UDO maakt dat gelukkig niet zoveel uit. De selectie is jong en gelijkwaardig. Maar als niet met vaste patronen kan worden gespeeld dan lijkt een resultaat al snel minder gemakkelijk te behalen. UDO kon in de eerste helft geen stempel drukken op de wedstrijd. En omdat Wassenaar dat ook niet kon ontstond een gezapig schouwspel. Maar door het uitstekende voetbalweer was het toch nog gezellig aan de Voscuyl. Wassenaar kwam al snel op voorsprong. Na vijf minuten lag de bal voor Wassenaar wat gelukkig achter doelman Pieter Heeren. Kort hierna was het Patrick Vergeer die de gelijkmaker kon binnenschieten. Peter Heeren werd halverwege de tweede helft nog eens getest toen Nick Bakker te laat was bij een charge in het strafschopgebied. Het leverde hem een gele kaart, een penalty tegen én een blessure op. Het buitenkansje werd verzilverd door Wassenaar.(1-2). Bakker werd vervangen door Eus Bayram die, terug van een blessure, zijn eerste speelminuten maakte in deze competitie. Dat deed hij uiteindelijk verdienstelijk.
Vlak voor rust was het weer Wassenaar dat scoorde waardoor de ruststand op 1 - 3 uitkwam.
Na de rust speelde UDO in de richting van het clubhuis. Dat leidt meestal tot een meer agressieve aanpak maar daar was deze middag geen sprake van. Het bleef gezapig. Ook nadat Koen du Maine voor 2 - 3 had gezorgd bleef het te verwachten vuurwerk uit. Dat was jammer want Wassenaar was in de tweede helft ook nauwelijks in staat het UDO moeilijker te maken.


Er had absoluut meer ingezeten deze wedstrijd, het kwam er helaas niet uit. Komende zaterdag is er een derby op het veld van UDO. In het verleden was de competitiekraker in Oegstgeest altijd de wedstrijd tegen ASC. Door de keuze van UDO om op zaterdag te gaan spelen werd UDO ingedeeld in de vierde klasse op die zaterdag. Door de onverwachte degradatie vorig seizoen van vv Oegstgeest is er een nieuwe derby op de agenda gekomen, UDO - Oegstgeest. In bekerverband is die wedstrijd in het verleden wel eens gespeeld maar in competitieverband gebeurde dat nog niet eerder. Oegstgeest staat inmiddels op de bovenste plaats in deze vierde klasse. Voor Oegstgeest is deze wedstrijd extra interessant omdat het bij winst mogelijk de eerste periode in de wacht kan slepen alhoewel het daarvoor nog wel afhankelijk is van Van Nispen dat dan een monsteroverwinning moet behalen bij de Football Factory en de gestaakte wedstrijd bij Rijnland nog moet uitspelen. De wedstrijd op de Voscuyl begint om 15.00 uur bij vv UDO.


Louter winnaars bij Leidse scholierenveldloop

hardlopen n Het voorprogramma van de Veldloop Leidse Scholen wint aan waarde. De toegevoegde wedstrijd voor twee Leo Kannerscholen beleeft op vrijdag 4 november zijn derde editie. Dat betekent niet alleen extra drukte op en rond de Leidse atletiekbaan, maar ook steeds betere prestaties.

Scholieren met een autistische stoornis draaien hun hand niet om voor een uithoudingsproef van 2600 meter door de Leidse Hout. Dat komt onder meer, omdat zij zich terdege hebben voorbereid op de jaarlijkse veldloop. Leerlingen van zowel Leo Kannerschool Oegst­geest (Hazenboslaan) als van Leo Kanner College Leiden (Zuidwest) kregen de afgelopen zes weken een stoomcursus in het kader van Kids to Run, een hardloopproject voor leerlingen met autisme. Onder leiding van ervaren trainers boekten zij een opmerkelijke progressie.
Daarnaast biedt Leiden Atletiek sinds 1 januari een wekelijkse atletiektraining aan voor jongeren (10-20 jaar) met autisme. Dit initiatief is bedacht door trainer Noortje van Kempen. Van Kempen is benieuwd hoe 'haar' pupillen zich vrijdag 4 november weren. ,,Aan de voorbereiding zal het niet liggen, want we hebben naar een piek toegewerkt. Maar de vorm van de dag geeft toch de doorslag, net als tijdens de reguliere veldlopen.''

opgeven

Deelname daaraan is al jaren constant. "De veldloop is heel laagdrempelig. Iedereen kan mee doen. Als een leerling een stukje moet wandelen, omdat het hardlopen even niet meer gaat, is dat geen probleem. Een leerling kan zich natuurlijk altijd individueel opgeven. Dat kan en bij voorkeur via de eigen school. Gaat dat niet, omdat bijvoorbeeld jouw school niet in Leiden is, stuur dan een e-mail naar Noortje van Kempen. Vermeld in de e-mail je naam, adres, geboortedatum en de naam en plaats van je school. Het startnummer ligt dan voor je klaar bij het wedstrijdsecretariaat en kost € 1,25."


Starttijden: 13.45: Start Leo Kannerscholen, 15:30: Start Voortgezet Onderwijs, 16:00 en 16.15: Start Basis Onderwijs. Contact: atletiekplus@leidenatletiek.nl, Tel. 06-51884903, www.leidenatletiek.nl.

Start Leo Kannerscholen 2015. | Foto: Nico Plaatzer