Overall-winnaar Roos Los wordt gefeliciteerd. Achter haar Mieke Doets (3e), Adri Noort (2e) en  Frank Bekink (1e prijs). | Foto Willemien Timmers
Overall-winnaar Roos Los wordt gefeliciteerd. Achter haar Mieke Doets (3e), Adri Noort (2e) en Frank Bekink (1e prijs). | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Prijsuitreiking natuur-fotowedstrijd MEC

fotografie n Op woensdagavond 19 oktober vulde de grote zaal van het gemeentecentrum zich met belangstellenden voor natuurfotografie. Op deze avond werden de winnaars bekendgemaakt van de natuurfotowedstrijd die de Stichting Milieu Educatiecentrum Oegstgeest (MEC) afgelopen jaar vanwege zijn tienjarig jubileum organiseerde.

Gedurende twaalf maanden hebben fotografen hun mooiste natuurfoto's ingeleverd, die in de Oegstgeester Courant zijn gepubliceerd. Via de website www.mecoegstgeest.nl werd er door de inwoners van Oegstgeest gestemd om de beste natuurfoto.
Deze werd vorige week woensdag bekendgemaakt. De winnende natuurfoto van 2016 is geworden 'Ruzie tussen de reiger en de meeuw', van Frank Bekink. Tweede werd de 'Lepelaar' van Adri Noort en derde 'Klaprozen in de berm' van Mieke Doets.
De beste natuurfotograaf van het afgelopen jaar, de persoon die over het hele jaar de meeste jurypunten verzamelde, was Roos Los.
Tenslotte was er nog een eervolle vermelding voor de prachtige 'Vliegenzwammen' - foto van Ineke Benning. De jury vond haar foto het mooist.
Alle prijswinnaars ontvingen naast hun prijs de Oegstgeester Natuurkalender 2017, waarin alle winnende maandfoto's zijn opgenomen.
Deze kalender is te koop bij de Rijnlandse Boekhandel en bij boekhandel De Kler in Oegstgeest voor € 12,50. Een bijzonder Sinterklaas- of Kerstcadeau.
Na de prijsuitreiking was er een lezing over natuurfotografie door Huub Hendrix, voorzitter van het MEC en IVN-natuurgids. Het onderwerp was Vogeldagboek.nl, de bekende website van Adri de Groot.

Afbeelding