Yoni Evers in actie. Het jongensteam van Pecos ligt nog op koers om de kampioenspoule van het landelijke tafeltennis te halen. | Foto Henk van Gijzen Foto: Willemien Timmers

Pecosjeugd schrikt niet van tweede nederlaag

tafeltennis n Zelfs na twee opeenvolgende 7-3 nederlagen ligt het jongensteam van Pecos nog op koers om de kampioenspoule van het landelijke tafeltennis te halen. Thomas Jansen, Yoni Evers en Ivo Wilschut staan met nog twee wedstrijden voor de boeg keurig op de derde plek in hun poule.

Na favoriet SKF was nu ook VTV uit Nieuwegein te sterk voor het Oegstgeester trio, dat tot 3-3 nog gelijkwaardig leek. Daarna waren de Nieuwegeiners, aangevoerd door Emine Ernst, helaas oppermachtig. Ernst is een door haar vader getraind groot talent, dat als amper dertienjarige al bij de beste tien junioren van het land hoort. Ze komt bovendien geen ervaring tekort, want ze speelde dit voorjaar ook al op het allerhoogste juniorenniveau en was toen ook al vaak een maatje te groot voor een paar jaar oudere jongens. Nu kwam Thomas Jansen nog het verst (6-11 in de vijfde game).
De buit van de Oegstgeestenaren werd overigens mooi verdeeld, want Yoni Evers won knap van Daniel Kim, die pas één potje had verloren, terwijl Jansen en Wilschut allebei derde man Van Bragt versloegen.
Met 30 punten na vijf speelronden staat Pecos achter VTV op de derde plaats. Over twee weken weten we of de jongens zich bij de topvier hebben weten te handhaven. In dat geval spelen ze vanaf januari met de beste acht jeugdteams van Nederland in de kampioensklasse. Zaterdag bij nummer vier HBC kunnen ze al een belangrijke stap zetten.

Pecos 1 kwam dit weekeinde niet in actie. Zaterdag gaat het op bezoek bij medekoploper Tempo Team in Amsterdam.

Onnodig puntverlies ASC

voetbal n ASC heeft kostbare punten laten liggen in de wedstrijd tegen Warmunda. De strijd om aanhaken met de middenmoot ging met 2-3 verloren.

De ontmoeting in Oegstgeest begon ongelukkig voor ASC. In de derde minuut belandde de bal uit een vrije trap op het hoofd van één van de spitsen van de bezoekers en die verschalkte doelman Adriaan Verbeek. Laatstgenoemde zou spoedig met een blessure zich moeten laten vervangen door Ragnar Oosterhoff. Langzamerhand kwam ASC beter in de wedstrijd en ging kansen creëren. Dit vertaalde zich in de gelijkmaker. Ruben Dutrieux schoot op doel, de sluitpost van Warmunda keerde het schot, maar de bal kwam voor de voeten van Ralph van Zandwijk die de opgelegde kans verzilverde. De aanvallende druk van ASC bleef en dat vertaalde zich vijf minuten voor rust in doeltreffend rendement. Jerome Rousseau tikte de voorzet van Ruben Dutrieux beheerst binnen. Aan het begin van de tweede helft had Jerome Rousseau vrije doortocht richting het doel. Hij schoot te laat en zo kon de doelman zich op tijd op de schotpoging anticiperen. Een ongelukkig begin van de tweede helft, was het ziek achterblijven in de kleedkamer van basisspeler Jelle Schouten, en zijn vervanger Koen Pronk die al na 10 minuten geblesseerd raakte. "Uit een dood spelmoment kwam de tegenstander op gelijke hoogte en raakte de arbiter in zijn leiding steeds meer de weg kwijt; vaak ten nadele van ASC", gaf Kevin aan. De thuisclub zag diverse opgelegde kansen over het doel verdwijnen Erger, uit een vrije trap zag Ragnar Oosterhoff de bal te laat op zich afkomen. Ondanks de 2-3 achterstand bleef ASC hard werken voor de gelijkmaker. Er ontstonden kansen, maar het op zich verdiende gelijke spel kwam er niet.