De vrije trap genomen door Danny Wenink verdwijnt in het Football Factory doel. | Foto: Leo van den Broek Foto: Willemien Timmers

Klinkende overwinning vv Oegstgeest

voetbal n Zaterdag had Oegstgeest in de thuiswedstrijd tegen Football Factory de kans om het vervelende verlies van de vorige wedstrijd te doen vergeten. Oegstgeest liet er geen twijfel over bestaan wie er de beste was en won met zeer ruime cijfers. Zo doet de ploeg van trainer Huig Jan Heeringa weer volledig mee voor het periodekampioenschap.

Door afwezigheid van doelman Lucas van der Meij verdedigde Rick van der Kaay het Oegstgeest doel. De eerste grote kans om te scoren was voor Football Factory, maar de spits schoot vrij voor het doel staand over. Vlak hierna nam Danny Wenink een directe vrije trap net buiten het strafschopgebied, met een listig balletje wist hij de Football Factory keeper te verschalken. Hierna nam Oegstgeest het heft in handen. Tien minuten voor de rust scoorde Roy Dijkstra met een afstandsschot 2 - 0, wat ook de ruststand was.
Oegstgeest kwam na de rust sterk uit de startblokken en maakte niet dezelfde fout als in de vorige wedstrijd. Daarin gaven ze de tegenstander de gelegenheid om van een ruime achterstand terug te komen en de wedstrijd zelfs winnend af te sluiten. Oegstgeest maakte er een doelpuntenfestijn van waarin ze in een half uur tijd zeven keer scoorden. Dijkstra scoorde op aangeven van Rens van Klaveren 3 - 0. Hierna waren het Wenink en Van Klaveren die de stand opvoerden naar 5 - 0. In de tussentijd had Den Hollander nog een penalty gemist. Wenink maakte zijn derde doelpunt van de wedstrijd. Hierna wist Den Hollander twee keer te scoren en bracht invaller Van Tulder de eindstand op het scorebord: 9 - 0. Door het gelijke spel van Blauw Zwart tegen Roodenburg nam Oegstgeest de koppositie op de ranglijst weer over.