Lies Vink hijst de vlag samen met Renate Claassen en wethouder Marien den Boer. | Foto Willemien Timmers
Lies Vink hijst de vlag samen met Renate Claassen en wethouder Marien den Boer. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Hofwijck feestelijk geopend

wonen n In het vernieuwde Hofwijck van zorgorganisatie Marente werd afgelopen vrijdag 14 oktober de hele dag feest gevierd: na een grote renovatie werd de locatie officieel geopend door burgemeester Emile Jaensch en wethouder Marien den Boer.

De dag begon afgelopen vrijdag goed voor de bewoners van Hofwijck en de gasten van het inpandige Hospice de Mare: al vanaf het ontbijt was het feest. De hele ochtend genoten bewoners en hun familieleden van livemuziek en gebakjes. Door tientallen ballonnen op te laten, werd Hofwijck symbolisch geopend. Na een feestelijke lunch voor bewoners en medewerkers, volgde het middagprogramma met de officiële opening.
Onder het genot van een hapje en een drankje luisterden de ongeveer tweehonderd naar diverse korte toespraken. Voorzitter Raad van Bestuur Gerrit-Jan Vos benadrukte in zijn openingswoord dat Marente trots is op haar nieuwe parel Hofwijck waar ouderen op een kleinschalige huiselijke manier kunnen wonen en leven met zorg. Korte toespraken van manager Zorg Oegst­geest Karin Bosch ('Hofwijck is ook een huis van de wijk'), manager hospice Annemarlies Huizinga ('Wij doen alles als er niets meer kan'), manager Hofwijck Renate Claassen ('Geweldig om in een tijd van verschraling van de zorg naar deze nieuwe plek te gaan'), burgemeester Emile Jaensch ('Ik hoop dat vele vrijwilligers zich blijven melden') en wethouder Marien den Boer ('De eerste aanvraag voor vernieuwing dateert uit 2003, er is in dertien jaar veel veranderd'). De vlag van Hofwijck werd vervolgens gehesen door Claassen, de wethouder en Lies Vink, de bewoonster die het langst in Hofwijck woont. De burgemeester onthulde samen met Huizinga een naambord van het hospice. De feestdag werd afgesloten met een gezellige borrel waarbij de heren van jazzband 'Princekwartet' voor een perfecte muzikale omlijsting zorgden.
In Hofwijck wonen ouderen met dementie in zes kleinschalige woongroepen in een huiselijke sfeer. Ook is er Hospice de Mare gevestigd, waar een team van professionals en vrijwilligers gasten begeleidt bij de laatste levensfase. Op de begane grond zijn acht huurappartementen voor senioren waar zij zelfstandig wonen met zorg dichtbij. Ook is er een gezondheidscentrum.

Afbeelding