Leerlingen van Het Dok enthousiast over hun vangst tijdens de Slootjessafari. | Foto: Inge van Straalen.
Leerlingen van Het Dok enthousiast over hun vangst tijdens de Slootjessafari. | Foto: Inge van Straalen. Foto: Willemien Timmers

Slootjessafari leerlingen Het Dok bij Vrij Groen groot succes

groen n Vorige week vrijdag was het bij Vrij Groen weer dolle pret met de slootjes-safari voor groep 4 en 5 van de brede basisschool Het Dok in Nieuw Rhijngeest.

De kinderen keken er blijkbaar al met veel plezier naar uit, want de groepen kwamen luid zingend aangelopen.
Omdat de sloot bij Vrij Groen door de bouwactiviteiten geen water meer heeft, werd uitgeweken naar de plas in park Landskroon. Er werden door de kinderen weer tal van interessante beestjes gevangen, waaronder zelfs een beschermde modderkruiper. Dat is een bodemvis.

Een flink aantal kinderen kwam met volgelopen laarzen uit het water en een meisje uit groep 5 was vol trots omdat ze tot haar middel in het water had gestaan. Zij stond vorig jaar ook al middenin in de sloot.


De schoolactiviteiten voor Het Dok werden deze week afgesloten met het maken van natuurschilderijtjes. Of in het komend voorjaar de schooltuinen en andere buitenactiviteiten voor Het Dok nog doorgaan is onduidelijk, omdat Vrij Groen moet vertrekken van de plek waar het onderwijsprogramma nu wordt gehouden.

De kinderen hadden voor alle vrijwilligers van Vrij Groen in ieder geval een mooi bedankje geknutseld in de vorm van een kleurrijke impressie van de dingen die ze in het afgelopen jaar hebben gedaan en geleerd.
Op woensdagmiddag 19 oktober kunnen kinderen op Vrij Groen, Rhijnhofweg 13, van 14.00 tot 17.00 uur, meedoen aan de Lekker Buitenmiddag. Daar kunnen ze een natuurschilderijtje maken, herfstbladeren zoeken, een eigen broodje op houtvuur bakken en het wilgendoolhof verkennen. Toegang gratis.

Overigens zijn er eind vorige week opnieuw veel vernielingen aangericht bij Vrij Groen. In een opengebroken kas was onder andere oogst vernield.