Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Taxatie van antieke boeken

boeken n Voor wie antieke boeken in huis heeft en benieuwd is naar de waarde of ze wil verkopen kan op zaterdag 22 oktober van 11.00 tot 14.30 uur daarvoor terecht bij de Rijnlandse Boekhandel, Lange Voort 35-37 in Oegstgeest.

Op deze dag is Jaap Schuurman van Antiquariaat Novemberland te Leiden aanwezig om meegebrachte antieke boeken te taxeren. Men kan daarbij denken aan oude en zeldzame boeken op de volgende gebieden: bijbels, atlassen, oude kinderboeken (vóór 1920), botanische werken, topografie, geschiedenis, kunst, architectuur en wetenschap.
Voorts kan advies worden gegeven met betrekking tot de verkoop of restauratie van oude boeken.
Antiquariaat Novemberland koopt eventueel boeken in of kan deze in consignatie nemen. Belangstellenden kunnen hiervoor desgewenst ook op een ander tijdstip contact opnemen met Jaap Schuurman. Het antiquariaat is gevestigd op het adres Hooigracht 35 te Leiden en is geopend op afspraak (tel. 06-18297344, e-mail: novemberland@planet.nl, website: www.novemberland.nl).


Vrijwilligers gezocht voor voedselactie

helpen n Van 30 oktober tot en met 6 november wordt voor de eenentwintigste keer de Dorcas Voedselactie gehouden. Op ruim duizend locaties in Nederland – in supermarkten, kerken en scholen – zamelen duizenden vrijwilligers samen met consumenten voedsel en geld in voor de allerarmsten in Oekraïne, Moldavië, Albanië en Roemenië.

In Oegstgeest vindt de actie op zaterdag 5 november plaats in de Jumbo-supermarkt in winkelcentrum Lange Voort. Er zijn nog een paar vrijwilligers nodig om deze Oegstgeester actie tot een succes te maken. Wie op zaterdag 5 november twee uur de tijd heeft om te helpen kan contact opnemen met Yulia de Ruiter via 06 520 77293 of yuliavi@mail.ru.


Lezing karma

lezing n Op 26 oktober organiseert stichting I.S.I.S. een lezing over 'Karma en reïncarnatie Actuele levensvragen'. Werk samen aan de toekomst. De lezing begint om 19.45 uur in Galerie Café Leidse Lente, Haagweg 4-A11 in Leiden (ingang: rechts van ingang café). Zaal open 19.15 uur. Toegang vrij. Informatie: www.stichtingisis.org