Tweestrijd in de wedstrijd AVO-Fiks tussen Ilze Hazekamp (Fiks) tegen ex-international  en voormalig Top 1 speelster Rianne Echten.
Tweestrijd in de wedstrijd AVO-Fiks tussen Ilze Hazekamp (Fiks) tegen ex-international en voormalig Top 1 speelster Rianne Echten. Foto: Willemien Timmers

Fiks biedt in Assen uitstekend partij tegen nummer 2 AVO

korfbal n Fiks heeft in Assen bijna voor een verrassing kunnen zorgen tegen het hooggeklasseerde AVO. Pas in de slotfase trok de thuisploeg met 21-19 de zege naar zich toe.

Door Wim van Tuijl

De verre reis begon met een tegenvaller. Basisspeler Roy Vreeken had hoge koorts en moest noodgedwongen in Oegstgeest achterblijven. Gevolg: Youp Coli nam zijn plaats in en ook Timo Dezentje moest mee naar Assen. Dit betekende dat Fiks 2 tegen koploper Meervogels 2 niet op volle oorlogssterkte aantrad. Het weerhield Fiks 2 niet van een reuzenstunt. Na een 10-4 achterstand zette Fiks 2 een indrukwekkende achtervolgingsrace in en zou met 14-15 de punten mee naar huis nemen, waardoor het in de reserve eerste klasse debuterende team van Henny Piket en Reinette de Mooij nog één punt achterstaat op de koplopers.
Zoals verwacht ontmoette Fiks in het Assense AVO een tegenstander van formaat. De trainer van AVO na afloop: "Fiks heeft het ons in de tweede helft zeer moeilijk gemaakt met fris en bewegelijk spelend korfbal", complimenteerde hij de overgangsklasse debutant uit Oegstgeest. "Een eervolle nederlaag", sprak Rick Nell. "Jammer van de slotfase, waarin we na een achterstand bij rust van 14-9 in de tweede helft de wedstrijd naar onze hand zetten, zelfs met 18-19 de leiding namen, maar toch verloren", vervolgde hij. Hij complimenteerde de goede verdedigende druk van de dames van Fiks en het optreden van invaller Youp Coli.

Een gelijkspel zou zeker verdiend zijn geweest.