Het Oegstgeester College van Burgemeester en Wethouders, samen met PrO-raadslid Gerlof Kruidhof, voorafgaand aan het hijsen van de regenboogvlag. | Foto Willemien Timmers
Het Oegstgeester College van Burgemeester en Wethouders, samen met PrO-raadslid Gerlof Kruidhof, voorafgaand aan het hijsen van de regenboogvlag. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Regenboogvlag

vlag n Ter gelegenheid van Coming Out Dag hees een recordaantal gemeenten, provincies en ministeries op 11 oktober de regenboogvlag.

Dinsdag 11 oktober was De Kom-Uit-De-Kast-Dag, zoals de dag wel vrij vertaald wordt genoemd. In Nederland werden diverse activiteiten georganiseerd door onder andere het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en door het COC, maar het belangrijkste van deze dag is dat iedereen die nog 'in de kast zit' wordt aangemoedigd om zich niet langer schuil te houden en uit te komen voor zijn of haar geaardheid.
Ook gemeente Oegstgeest draagt de doelstelling van Coming Out Dag een warm hart toe en liet haar sympathie blijken door net als vele andere gemeenten in het land de regenboogvlag te hijsen voor het gemeentehuis.

Om 'Coming Out Day' te vieren werden alle Oegstgeester ambtenaren gisteren getrakteerd op grote roze koeken.