Pecos Kopman Tony Nader boekte twee snelle overwinningen. | Foto Henk van Gijzen
Pecos Kopman Tony Nader boekte twee snelle overwinningen. | Foto Henk van Gijzen Foto: Willemien Timmers

Tafeltennissers Pecos langs zwak duo Hercules

tafeltennis n Concurrent Hercules trad aan in de zwakste opstelling ooit. Dus rekende Pecos eindelijk eens af met de Achterhoekers: 9-1.

Over de 'wedstrijd' die zaterdag in de Thorn Tafeltennishal werd verspeeld kunnen we kort zijn: dat was er geen. Het als concurrent gevreesde Hercules verscheen ten tonele in een fantasie-opstelling. Verdediger Herm Aalders, normaal de vierde of vijfde man in het team, werd bijgestaan door een invaller uit team 3, die gewoonlijk zijn potjes speelt op het tweede afdelingsniveau. Dan was er nog sprake van een andere invaller, van wie werd gehoopt dat hij onderweg zou zijn, maar die heeft Oegstgeest nooit gehaald, of althans niet op tijd om nog mee te doen, terwijl dat tot een uur na de officiƫle aanvangstijd van 16 uur nog had gekund.
Wat de ontmoeting voor de statistici interessant maakt, is dat het de vijfde binnen een jaar was tussen deze twee ploegen. Op 10 oktober 2015 was de eerste, in wat een idiote serie gelijkspelen zou worden. Of Hercules nou spelers geblesseerd zag uitvallen, zijn beste team inzette of met Aalders, toen nog als invaller, aantrad, het maakte niet uit. Of Pecos met 4-2 achter kwam (wat drie keer gebeurde) of met 5-2 voor, elke keer stond na urenlange strijd diezelfde 5-5 op de borden.
Zoals gezegd, ditmaal was van strijd geen sprake, stond iedereen snel weer in de kantine, en was het enige verrassende dat Youri Soons in de openingspartij van Aalders verloor. Zonder dat schoonheidsfoutje hadden de Oegstgeester tafeltennissers zelfs de koppositie overgenomen van Tempo Team, dat verrassend met 6-4 onderuitging tegen Disnierats. Het onderlinge duel met de Amsterdammers is over tien dagen. De winnaar mag zich halverwege de competitie koploper noemen, al is het enige wat dit seizoen telt een plek bij de topdrie, en die kan Pecos na het cadeautje van Hercules moeilijk meer ontgaan.

De concurrent verscheen in een fantasie-opstelling

Voor Pecos 2 was het zaterdag al voor de vierde keer dit seizoen prijsschieten. Alexandria '66 werd met 9-1 terug naar Rotterdam gestuurd. Het is nog steeds de nummer twee in deze derdedivisiepoule maar zal zich geen illusies meer maken. Voor Tanja Helle, Ronald Rijsdorp, Paul Kruijt en nu ook Maroun Nader (al verloor hij dat ene potje) staat de champagne aan de Voscuyl al koud.