Remy Vermeire, Ali Hellinga, Wim Schipaanboord en Rob Boxhoorn promoten het concert. | Foto Willemien Timmers
Remy Vermeire, Ali Hellinga, Wim Schipaanboord en Rob Boxhoorn promoten het concert. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Vijfde benefietconcert in Dorpscentrum Oegstgeest

muziek n Op zaterdag 29 oktober wordt er in Oegstgeest weer echt muziek gespeeld. Rob Boxhoorn van Jazz in Oegstgeest organiseert samen met de Stichting Dorpscentrum Oegstgeest voor de vijfde keer een benefietconcert.

Deze editie vindt plaats in het Dorpscentrum in Oegstgeest, Lijtweg 9. Buiten jazz ook ruime aandacht voor andere muziekstijlen.
De entree is € 10 per persoon, inclusief 1 consumptie, kinderen tot 12 jaar zijn gratis. De baten komen geheel ten goede aan het Dorpscentrum.

Rob is onverminderd enthousiast als het gaat om het organiseren van benefietconcerten in Oegstgeest. De Oegstgeestenaar wordt bijgestaan door Wim Schipaanboord, Ali Hellinga en Remy Vermeire. Ze zijn voortvarend aan de slag gegaan na de succesvolle vorige edities. "Bij de vorige edities waren de bezoekers echt enthousiast over de kwaliteit van de muziek en vonden het fantastisch dat we dit evenement geheel belangeloos en ten bate van het goede doel organiseerden. Dat heeft ons doen besluiten om opnieuw een editie te organiseren," aldus Boxhoorn.

Het Dorpscentrum neemt nu een belangrijke rol in binnen onze gemeente. Buiten de verhuur van zalen vinden er ook activiteiten plaats die hoog op de welzijns- en zingevingsladder staan, zoals zang, musiceren, lezingen, yoga en pilates. Maar ook zijn er diverse ontmoetingsmomenten voor oud en jong. Het Dorpscentrum kent geen subsidie en wordt volledig gerund door vrijwilligers (ongeveer 80). Het doel van het concert is dat de opbrengst aangewend zal worden voor de aanschaf aan een beamer met laptop en geluidsinstallatie (film, muziek), die ook gebruikt kunnen worden voor de nodige instructiemomenten van de vrijwilligers.

Diversiteit

'Jazz in Oegstgeest' zal voor elke bezoeker op 29 oktober een verrassing vormen. De deur staat gewoon open, dus iedereen is welkom. Jong en oud zullen zich er thuis voelen vanwege de grote diversiteit aan musici. Op drie podia zullen vanaf 14.00 uur verschillende muziekstijlen te horen zijn. Er is dit keer bewust gekozen voor muziek voor een breed publiek, niet alleen jazz.
Het programma ziet er als volgt uit. Koren: De Troubadours, Vocalei en Popkoor Heart & Soul. Klassiek: Reinout Liemburg op piano, Animato, kwartet Sine Nomine, Pumps in Blue, Het Leids barok Ensemble. Pop/jazz: leerlingen Rockschool, Bolling Kwartet, Blue Lavender en de Pop-up jazzband Oegstgeest met o.a. Aafje de Bloois, Wouter Kiers en BINK, prijswinnaar Cultuurprijs Oegstgeest 2016. Alle musici werken hier belangeloos aan mee. Burgemeester Jaensch zal het concert openen. Het nieuwe festival wordt goed op de kaart gezet. Het wordt een muziekfeestje om met zijn allen van te genieten. Kijk voor meer informatie op www.jazzinoegstgeest.nl. Sponsors uit de regio die Jazz in Oegstgeest een warm hart toe dragen worden uitgenodigd om te participeren.