In de herfstvakantie is er een gezellige buitenmiddag bij Vrij Groen in Nieuw-Rhijngeest.
In de herfstvakantie is er een gezellige buitenmiddag bij Vrij Groen in Nieuw-Rhijngeest. Foto: Willemien Timmers

Lekker Buitenmiddag

groen n Halverwege de herfstvakantie, op woensdag 19 oktober is er 's middags van alles te doen en te beleven in en met de natuur bij Vrij Groen, aan de Rhijnhofweg nummer 13 in Nieuw-Rhijngeest.

Onder het motto 'Lekker Buiten' kunnen kinderen 's middags van 14.00 tot 17.00 uur tal van activiteiten ondernemen op de biodiversiteitstuin. Met aarde, stokjes, bladeren en wat ze nog meer op de tuin vinden, kunnen ze hun eigen natuurschilderij maken, en er is een herfstblad zoektocht waarbij zes verschillende herfstbladeren gezocht moeten worden op de tuin. Ook kunnen de kinderen deelnemen aan een heuse beestjessafari. Deze activiteiten worden afgestempeld op de 'Naar Buiten stempelkaart' en wie zes stempels voor activiteiten verzameld heeft, op deze middag of bij andere Naar-Buiten-activiteiten, krijgt een aardigheidje mee naar huis.

Daarnaast is er deze middag volop gelegenheid het al vaker besproken wilgendoolhofbos te verkennen en kunnen er, ieder jaar weer een groot succes, stokbroodjes gebakken worden op het kampvuur. Met stroop besmeerd is dat de lekkernij waarvoor je alleen al langs zou willen komen. Daarnaast laten we ouders, opa's en oma's en andere begeleiders als Vrij Groen tuiniers ook graag de tuin zien.

Er is wat te eten en te drinken en bij slecht weer kunnen de meeste activiteiten gewoon door gaan. En dat alles zonder toegangskosten, dus helemaal gratis.

Omdat Vrij Groen de komende winter wegens de bouwactiviteiten in Nieuwe Rhijngeest op deze plek moet verdwijnen is het de laatste keer dat de Lekker Buitenmiddag op deze locatie is. www.vrijgroen.info.