Pascal Franken krijgt weinig ruimte van Blauw Zwart. | Foto: lichtenbeldfoto.nl
Pascal Franken krijgt weinig ruimte van Blauw Zwart. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Willemien Timmers

UDO geflatteerd onderuit

voetbal n Het eerste elftal van UDO heeft tegen Blauw Zwart een uitstekende wedstrijd gevoetbald. De jonge groep van UDO hield héél lang de nul vast in de achterhoede.

Ogenschijnlijk stond UDO met de rug tegen de muur. Daardoor leek het dat UDO met kunst en vliegwerk tegendoelpunten voorkwam. De realiteit was anders. Door de tomeloze inzet aan UDO-zijde was er steeds een UDO-been die een inzet van Blauw Zwart kon verijdelen. Blauw Zwart speelde vanuit een zekere hoogmoed. Het varkentje zou wel even gewassen worden. Op deze warme zaterdagmiddag speelde het in een veel te laag tempo om het UDO werkelijk moeilijk te maken. Natuurlijk waren er kansen voor de Wassenaarders. Het ervaren team kon elkaar makkelijk vinden. Tot de rand van de zestien oogde het allemaal prima. UDO werd, zeker in de eerste helft ver teruggedrukt. UDO kwam zelf nauwelijks aan aanvallen toe maar het wist de gasten van zich af te houden. Dat het bij rust 0 – 0 stond was dan ook zeker een opsteker maar wel loon naar werken.
In de tweede helft kwam UDO wat meer onder de druk uit. Het creëerde zich zelfs een aantal kansen. Toch was het Blauw Zwart dat op voorsprong kwam. De goed spelende doeleman Huub van der Maat was kansloos op een vlak voor hem ingekopte bal. Direct hierna kreeg UDO een aantal kansen om te scoren. Patrick Vergeer, Daniël Gras en Pascal Franken waren dichtbij een doelpunt maar het scoren wilde niet lukken. Uit een mooie aanval was het Blauw Zwart dat, vanuit een goede uittrap van de keeper, de bal in drie schijven in het UDO-doel wist te werken. Op zich was dat doelpunt verdiend maar de aanwezige kijkers waren het eens dat Blauw Zwart op dat moment tegen de verhouding in op 0 – 2 kwam. Dat het uiteindelijk 0 – 3 werd maakte dat de uitslag, zeker naar het spelbeeld in de tweede helft, geflatteerd te noemen is. UDO heeft in de afgelopen wedstrijden nu drie van de vier á vijf kampioenskandidaten getroffen. Dat is een moeilijke start in deze competitie waar UDO niettemin per week beter gaat voetballen.

VV Oegstgeest verspeelt riante voorsprong en verliest

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest de uitwedstrijd tegen het zaterdagteam van Van Nispen. Dit vriendenteam speelt voor het eerst in de zaterdagcompetitie, de meeste spelers zijn afkomstig van Vv Noordwijk.

In de eerste helft was Oegstgeest heer en meester en ging de rust in met een ruime voorsprong. Na de rust kantelde de wedstrijd en was Van Nispen de bovenliggende partij, scoorde er lustig op los en won van een teleurstellend Oegstgeest.
Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa startte met zijn team op volle sterkte en een sterk bezette reservebank. In het begin ging de wedstrijd gelijk op met kleine kansjes voor beide teams. Na twintig minuten was het Rens van Klaveren die zijn schot gestopt zag door de Van Nispen keeper. Vlak hierna belandde de inzet van Van Klaveren op de paal en de terugspringende bal werd door Adil Harfaoui omgezet tot een doelpunt: 0 - 1. Vijftien minuten later was het Steven Apcar die na goed doorzetten op links een voorzet gaf waaruit Danny Wenink 0 - 2 scoorde. Vlak hierna verhoogde Bob den Hollander de stand naar 0 - 3, met een strak schot passeerde hij de Van Nispen keeper. Zo ging het goed combinerende Oegstgeest met een ruime voorsprong de rust in en had de tegenstander praktisch geen kansen weten te creëren.

Na de rust was het direct Van Nispen dat de toon zette en binnen vijf minuten scoorden ze: 1 - 3. De Oegstgeest spelers, die dachten de wedstrijd al in de knip te hebben, schrokken hier blijkbaar zo van dat ze het spel van voor de rust niet meer konden laten zien. Verdedigende fouten bij Oegstgeest waren de oorzaak van tegendoelpunten die elkaar snel opvolgden. En daardoor veranderde Van Nispen de achterstand in negen minuten tijd naar een 3 - 3 stand. Oegstgeest trainer Heeringa wisselde Harfaoui, Van Klaveren en Apcar voor Joep Zenden, Roy Dijkstra en Lennard Leeuwenburg. Oegstgeest wist weer kansen te creëren: een schot van Den Hollander en een kopbal van Wenink gingen maar net over het doel. Van Nispen loerde via snelle uitvallen op nieuwe kansen. Een kwartier voor tijd hadden ze hier succes mee en namen ze een 4 - 3 voorsprong. Bij Oegstgeest werd alles of niets gespeeld om toch nog terug te komen, maar het was Van Nispen dat Oegstgeest definitief op achterstand zette en 5 - 3 scoorde. Het laatste wapenfeit van Oegstgeest was een directe vrije trap, genomen door Wenink, die via de lat over ging. Zo verloor Oegstgeest na vijf op rij gewonnen wedstrijden en zakt van de eerste naar de tweede plaats op de ranglijst.