Matthijs Huizing en Wijnand Klaver, hier omringd door ASC-ertjes, sloegen de eerste paal. | Foto W. Timmers
Matthijs Huizing en Wijnand Klaver, hier omringd door ASC-ertjes, sloegen de eerste paal. | Foto W. Timmers Foto: Willemien Timmers

Eerste paal clubhuis ASC geslagen

sport n Er zijn in de geschiedenis van Sportvereniging Ajax-Sportman-Combinatie, waar ASC-voetbal en Ajax-cricket deel van uitmaken, al heel wat historische momenten gepasseerd, maar het slaan van de eerste paal voor het nieuwe clubhuis in Sportpark Overveer, vorige week woensdag 5 oktober, is daar zeker één van.

Door Willemien Timmers

Voorafgaand aan het slaan van de rood-zwarte paal spraken Dick de Bock, voorzitter van de Stichting Beheer Sportpark Overveer, en Matthijs Huizing, voorzitter hoofdbestuur Sportvereniging ASC, de aanwezigen toe. "Na vele jaren van procedures en het wachten op vergunningen wordt het sportpark nu eindelijk aangelegd," sprak De Bock, daarmee doelend op de weerstand die er bij diverse stichtingen en omwonenden was om de Overveerpolder als sportpark in te richten. "Fijn dat na al die jaren in augustus 2017 al onze sporters weer op één plek zullen spelen. Dat zal de vereniging zeker ten goede komen."
ASC is al sinds 1917 gevestigd aan de De Kempenaerstraat/ Duivenvoordestraat, maar is al enige tijd uit zijn jasje gegroeid. Anderhalf veld is bij lange na niet genoeg om alle voetballers en cricketers te laten spelen, en daarom werd, ook bij 'thuiswedstrijden', telkens uitgeweken naar locaties in de buurt.


In de zomer van 2017 bestaat ASC 125 jaar, en zal de club zijn nieuwe onderkomen betrekken. Ook Huizing blikte terug op de afgelopen jaren. "Twintig jaar lang hebben wij ons ingespannen om hierheen te kunnen verhuizen. Dat dit gelukt is komt zeker ook door de inspanning van Wijnand Klaver, Dick de Bock en Hans Juffermans. Op zaterdag 26 augustus 2017 zullen wij hier weer staan als dit complex in gebruik genomen wordt. Het slaan van de eerste paal van ons nieuwe, ASC-waardige clubhuis, is de eerste stap in de laatste fase van de hele lange reis die onze club gemaakt heeft."

In het sportpark komen, naast het clubhuis, vier voetbalvelden (drie wedstrijdvelden en één volwaardig trainingsveld) en twee cricketvelden. Het hoofdveld cricket komt op voetbalveld twee en drie, het bijveld cricket komt op voetbalveld één.