Daan Heijnis viel weer sterk in. | Foto: lichtenbeldfoto.nl
Daan Heijnis viel weer sterk in. | Foto: lichtenbeldfoto.nl Foto: Willemien Timmers

UDO naar zevende plek

voetbal n UDO wint in de vierde competitiewedstrijd van WVC, dus zes uit vier! Hiermee bezet UDO nu de zevende plek in de stand. V.v. Oegstgeest heeft na vijf wedstrijden alle beschikbare punten binnengehaald, eerste in de stand dus... Dat belooft veel goeds voor de fusie vereniging in de toekomst.

Algemene indruk van de wedstrijd was dat UDO verzorgd combinatievoetbal speelde. Het kon allemaal wat sneller en dynamischer, maar je kon zien dat sommige spelers nog een beetje zoekende waren naar het juiste positiespel.
Het resulteerde in ieder geval in een zeer groot overwicht wat jammer genoeg niet helemaal in doelpunten werd omgezet. WVC speelde heel behoudend countervoetbal. Gezien hun afgelopen periode was dat ook wel te verwachten.
Patrick Vergeer maakte (30ste minuut) via een kopbal de 0-1 voor UDO. Daniël Gras verzorgde de voorzet. Tien minuten later kreeg Daniël Gras de bal opnieuw prima op zijn schoen, jammer genoeg raakte Koen du Maine via zijn kopbal toen alleen de doelpaal.
In de tweede helft (73ste minuut) wist Timo Lichtenbeld via een prachtig afstandsschot de keeper van WVC kansloos te passeren: 0-2.
Zo volgenden nog vele kansen, bijvoorbeeld tien minuten later een perfecte voorzet van Patrick Vergeer die goed werd ingekopt door Pascal Franken. Helaas wist de keeper deze ternauwernood te pareren: corner.
Ook de zeer goed invallende Daan Heijnis wist het de verdediging van WVC door zijn talrijke acties zeer moeilijk te maken. Op één van die momenten wist hij zich op rechts goed vrij te maken en kwam hij tot schot. Helaas verloor dit schot door een onreglementaire actie van een verdediger enigszins de nauwkeurigheid.
In de laatste minuten van de wedstrijd waren de drie punten voor UDO niet meer in gevaar. Hoewel de, op zich weer goed keepende doelverdediger Pieter Heeren, in de blessuretijd een onhandig foutje maakte: 1-2. Kort daarna floot de scheidsrechter voor de laatste keer. UDO komt op zes punten, zevende in de stand.

Resumerend een goed oefenpotje voor UDO met verzorgd combinatievoetbal, met heel veel kansen, helaas weinig trefzeker. Dat kan in de voorbereiding van de komende wedstrijden verbeterd worden. Maar dat is natuurlijk een mooie taak voor de begeleiding en de selectietrainer in het bijzonder: Nikivor van Rijn.

De overige uitslagen: Blauw Zwart-Wassenaar 3-0, KSD Marine-Football Factory 5-2, Oegstgeest-Roodenburg 1-0, Oosterheem-Leiden 1-5, VVSB-Woubrugge 2-4.

Zwaarbevochten zege voor Pecos

tafeltennis n Opnieuw leverde Pecos een zware strijd en dit keer was het geluk wel met de Oegstgeestenaren. Tegen SKF werd de eerste zege van het seizoen geboekt: 7-3.

Van een koude start zoals in de twee eerdere wedstrijden was nu geen sprake. Tony Nader, Youri Soons en Jop van der Wiel vochten meteen voor wat ze waard waren, desnoods vijf games lang. En toen het rustsignaal klonk – op een moment dat de tegelijk begonnen wedstrijden zo ongeveer al afgelopen waren, koesterden zij een keurige 4-1 voorsprong.

'Het kan nog beter'

Vooral opvallend daarbij was de fraaie zege van Youri Soons tegen Veenendaler Pieter van den Berg, die met vijf zeges tegen zeven sterke opponenten tot dusver de verrassing van deze eerstedivisiepoule genoemd mocht worden. Soons sprak van een combinatie van inzet, geluk en toch ook wel 'goed spel', hoewel het volgens hem allemaal nog beter kan. Het zou mooi zijn als dat de komende twee weken waarheid wordt, want Pecos staan confrontaties te wachten met eerst nummer twee Hercules en dan koploper Tempo Team. Het Oegstgeester trio moet de derde plaats behouden om in het voorjaar in de promotiepoule uit te komen.

Na de pauze, met bloemen voor de arbitrage in deze 'Week van de scheidsrechter', ging de strijd zaterdag op dezelfde voet verder, en werden nog twee potten verloren. Soons en Van der Wiel moesten beiden in Pim Mostert, de nummer 66 van Nederland, hun meerdere erkennen. Maar ook met de 7-3, en vooral met het ongeslagen optreden van Tony Nader, kon het Pecoskamp gewoon tevreden zijn.
De reserves ondertussen hadden ook zonder Tanja Helle geen moeite met het tweede team van landskampioen Taverzo. Paul Kruijt en Ronald Rijsdorp zagen invaller Wilco Roobol drie keer verliezen, maar daar bleef het bij: 7-3.

Zaterdag 8 oktober om 16 uur: Pecos 1 - Hercules en Pecos 2 - Alexandria '66.