Op de vrijdagen 7 en 14 oktober zijn de Liveshows van The next boy/girl band, waarbij ook het publiek gaat stemmen. Toon Mentink hoopt op steun vanuit Leiden en Oegstgeest om het felbegeerde platencontract te krijgen.
Op de vrijdagen 7 en 14 oktober zijn de Liveshows van The next boy/girl band, waarbij ook het publiek gaat stemmen. Toon Mentink hoopt op steun vanuit Leiden en Oegstgeest om het felbegeerde platencontract te krijgen. Foto: Willemien Timmers

Toon rekent op stemmen

muziek n Toon Mentink uit ­Oegstgeest is in The next boy/girl band, de nieuwe talentenjacht van SBS6, doorgedrongen tot de laatste ronden. Tijdens de afgelopen weken keek de jury naar zijn looks en moves en ook of Toon goed genoeg kon zingen om deel te nemen in de The next boy/girl band. Toon had opdracht gekregen: Dress to impress, en kwam in een strak pak zijn auditie doen. Genoeg om het publiek in te pakken en direct door te gaan naar een van de hot seats. Pas als het hele plaatje klopt van uiterlijk tot stemgeluid, kan hij deel uit maken van het team. Toon startte zijn muziekopleiding bij de Muziekschool in Leiden en ontwikkelde zichzelf verder op de piano, gitaar en zang.

Op het Rijnlands Lyceum en het Teylingen College (Duinzigt) viel Toon al op tijdens de schoolavonden met zijn optredens daar. Hij was altijd dol op zijn muziekleraren. Op 7 en 14 oktober zijn de Liveshows waarbij ook het publiek kan gaan stemmen.