Doelpuntenmaker Rens van Klaveren op weg naar het Roodenburg doel. | Foto Howard Misser
Doelpuntenmaker Rens van Klaveren op weg naar het Roodenburg doel. | Foto Howard Misser Foto: Willemien Timmers

Vv Oegstgeest wint van Roodenburg

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen Roodenburg dat, net als Oegstgeest, voor het kampioenschap gaat. Beide teams willen zo snel mogelijk de vierde klasse verlaten.

Roodenburg startte met drie punten minder dan koploper Oegstgeest. In een wedstrijd waarin Oegstgeest de bovenliggende partij was wisten ze verdiend de drie punten te incasseren.
Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa beschikte bijna over een complete selectie, twee vakantiegangers waren weer terug en alleen Rens van der Spek was nog geblesseerd. Al snel in de eerste helft ging een schot van Joep Zenden maar net naast het Roodenburg doel. Een goed combinerend Oegstgeest wist de tegenstander, die de verdedigende stelling had ingenomen, onder druk te zetten. Roodenburg probeerde met lange ballen onder de druk van Oegstgeest uit te komen, maar de Oegstgeest verdediging gaf geen krimp. Met een kopbal van Rens van Klaveren op de lat en later een kopbal van Steven Apcar maar net over, gingen twee scoringskansen voor Oegstgeest verloren. Daar kon Roodenburg geen serieuze doelpogingen tegenover zetten. Ondanks het overwicht van Oegstgeest was de ruststand doelpuntloos gelijk.
Na de rust ging Roodenburg direct fel van start en moest Oegstgeest-keeper Lucas van der Meij (man of the match) een aantal keren in actie komen om ze van het scoren af te houden.

Een half uur voor tijd werd de geblesseerde Apcar vervangen door Terry Polet. Vlak hierna was het Van Klaveren die na goed doorzetten Oegstgeest op een verdiende 1 – 0 voorsprong zette. Hierna kwam Adil Harfaoui in de wedstrijd voor Denny Wenink. Een afstandsschot van Roodenburg werd door Van der Meij knap tot corner verwerkt. Uit deze corner voor Roodenburg belandde de bal op de paal. Vlak voor tijd werd bij Oegstgeest Roy Dijkstra vervangen door spits Joep van Tulder, zo wilde Heeringa nog meer druk op de verdediging van Roodenburg zetten. Op aangeven van Bob den Hollander belandde de kopbal van de vrij voor het Roodenburg doel staande Van Klaveren op de lat. Vlak hierna raakte de bal van een Roodenburg speler de lat van het Oegstgeest doel. Tot slot misten Den Hollander en Van Tulder elk nog een opgelegde scoringskans. De wedstrijd eindigde in een verdiende 1 – 0 overwinning voor Oegstgeest, dat nu met 15 punten uit 5 wedstrijden op de eerste plaats staat. Zaterdag speelt Oegstgeest de uitwedstrijd in de Zilk tegen Van Nispen, dat met 9 punten uit 4 wedstrijden op de vijfde plaats staat, aanvang 14.30 uur.


Speciale editie van I Wanna Dance

dansen n Goede muziek laat zich niet in hokjes plaatsen, dus waarom zou je je tijdens een dansavond beperken tot alleen disco, soul, funk of dance? Tijdens I Wanna Dance hoor je het daarom allemáál voorbij komen. Op zaterdag 22 oktober wordt de allereerste special edition georganiseerd in de Stadsgehoorzaal.

Tijdens deze avond kun je bijvoorbeeld een fraai portie soul verwachten met optredens van David Dam (finalist van The Voice of Holland) en Soulm3n. Beide acts worden live begeleid door Captain Midnight XL. Deze in Leiden alom bekende partyband zal ook een eigen optreden verzorgen. Zo ook 2 Brothers on the 4th Floor. DJ Michiel zal het publiek verblijden met hits van toen en nu. Originele en remixen van de grote dans hits komen voorbij. De DJ zal daarbij ook ondersteund worden door MC Hurts en Mr Saxo B.

Kaarten en informatie via www.iwannadance.nl