Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Lezing K&O

scandinaviƫ n De eerste lezing die K&O Oegstgeest dit seizoen organiseert is er een over De Scandinavische landen door Gerrit Jan Zwier.

Gerrit Jan Zwier studeerde antropologie en geografie in onze meest noordelijke universiteitsstad: Groningen. In zijn boeken verwerkt hij de ervaringen die hij opdeed tijdens zijn reizen. Met zijn proza raakt hij nauw aan de wetenschap: keer op keer beschrijft hij de individuele drang te verkennen. In Nederland heeft hij zijn hart verpand aan de Waddeneilanden. Bekender nog dan van zijn beschrijvingen van zijn wandelingen door Nederland werd hij door zijn boeken over Groenland, Lapland, IJsland, Noorwegen en Zweden: de hang naar streken met veel ruimte en een grootse natuur. Het Noordelijke gevoel beschrijft hij van vele kanten op een beschouwende, dan weer humoristische manier. Gerrit Jan Zwier doet zijn naam eer aan een enthousiaste verteller met zwier.
Bibliotheek Oegstgeest, woensdag 12 oktober, 20.00 uur. Prijs: 8,50 euro incl. koffie/ thee.


Scholieren-toernooi bij Pecos

tafeltennis n In de herfstvakantie organiseert tafeltennisvereniging Pecos het traditionele scholierentoernooi. Beginners die nog bijna nooit een batje hebben vastgehouden, zijn van harte welkom om dat eens te doen. Ook wie al vaak de kampioen van de camping of het schoolplein was kan dat laten zien op een echte wedstrijdtafel.

Deelnemers uit de groepen 5 en 6 spelen op maandag 17 oktober hun wedstrijden, de groepen 7 en 8 zijn dinsdag 18 oktober aan de beurt. Het toernooi begint 's morgens om 9.30 uur. De precieze aanvangstijd per groep is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Opgeven: via het inschrijfformulier dat via de Oegstgeester basisscholen wordt verspreid, of bij Ronald Rijsdorp, 06-54697478 of ronald@rijsdorp.nl.

Deelname is gratis.