Burgemeester Jaensch feliciteert Thijs Teeling met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. | Foto: Moniek Ammerlaan Fotografie
Burgemeester Jaensch feliciteert Thijs Teeling met zijn benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. | Foto: Moniek Ammerlaan Fotografie Foto: Willemien Timmers

Oegstgeestenaar Thijs Teeling wordt ridder

onderscheiding n Dinsdag 27 oktober ontving de heer Thijs Teeling uit handen van burgemeester Emile Jaensch namens Zijne Majesteit de Koning een koninklijke onderscheiding, Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

De woorden van een trotse burgemeester Emile Jaensch: "Uw inspanningen zijn niet onopgemerkt gebleven. U wordt gezien als iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd en werkzaamheden heeft verricht die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben."

In 2010 is de heer Teeling officieel met pensioen gegaan, maar daar merken in de praktijk niet veel mensen iets van. Tot op de dag van vandaag is de actieve voorzitter van de Task Force Health Care en nog altijd actief als managing partner binnen de door hem opgerichte BV Innostrengh. Deze organisatie ondersteunt op vrijwillige basis organisaties in de profit- en nog- profit sector, door middel van het versterken en uitvoeren van een gekozen strategie of strategische veranderingen. Na 13 jaar neemt Thijs Teeling afscheid als voorzitter van de Stichting Task force Health Care.

Daarnaast vervulde Teeling diverse rollen bij de hockeyclub Scheybeek en is hij nog steeds actief bij de Lionsclub Oegstgeest/Warmond. Vanaf 2009 tot nu is hij voorzitter van de Raad van Advies MeduProf-S B.V. Dit bedrijf verzorgt opleidingen en trainingen aan medische hulpverleners in ontwikkelingslanden. Vanaf 2014 is Teeling vrijwilliger bij het Longfonds. Bij dit fonds beoordeelt hij subsidieaanvragen vanuit het patiƫntperspectief.


Kinderboekenweek

lezen n Ook dit jaar heeft de maand oktober weer wat moois in petto: de Kinderboekenweek, Van 5 tot en met 16 oktober is er van alles te doen in de boekhandels en bibliotheken. Met het thema 'Voor altijd jong!' worden deze keer alle oma's en opa's in het zonnetje gezet.

De Rijnlandse Boekhandel en de Bibliotheek Oegstgeest bundelen hun krachten dit jaar op twee manieren:

Ten eerste hebben ze een gezamenlijke Kinderboekenweekspeurquiz. Kom naar ze toe, haal de boekenspeurquiz op en ga aan de slag wanneer het uitkomt. Bij inlevering van de boekenspeurquiz ontvangt iedereen een leuke attentie.

Ten tweede is er een hele mooie voorstelling in de bibliotheek op 8 oktober van 10.00 tot 10.45 uur. En wel de voorstelling 'Opa is jarig' van stichting Potitco is geschikt voor kinderen van 3 tot 8 jaar, toegang is gratis, aanmelden via de website van de bibliotheek.
De Rijnlandse Boekhandel is hier aanwezig met een boekentafel.

Het Kinderboekenweekgeschenk is dit jaar van 'grand old man' Dolf Verroen, de titel is: 'Oorlog en vriendschap '. Een prachtig verhaal over vriendschap in oorlogstijd van de schrijver die met zijn 87 jaar prima bij het thema van de Kinderboekenweek past.
De illustraties hierbij zijn van Charlotte Dematons. Het geschenk ontvangen klanten gratis tijdens de Kinderboekenweek bij besteding van tenminste 10 euro aan kinderboeken in de boekwinkel.

Floor Rieder maakte het Prentenboek van de Kinderboekenweek 2016: 'Waar is Ludwig?' Ze maakte er een bijzondere uitgave van: een prachtige leporello met fraaie buikband. Het prentenboek is vanaf de Kinderboekenweek in de boekwinkel te koop voor: ā‚¬ 7,95.
Zolang de voorraad strekt.