De Vivax-zwemmers in het vernieuwde Poelmeer. | Foto Ad Jordaans Foto: Willemien Timmers

zwemmen n Zondagochtend was de eerste open training van Zwem & Polovereniging Vivax. Na de renovatie van zwembad Poelmeer organiseert Vivax een aantal open trainingen om de jeugd uit Oegstgeest en omstreken kennis te laten maken met de zwemsport.

Afgelopen zondag was de eerste in een serie van open trainingen. Tijdens een goede opkomst leerden de kinderen de beginselen van het waterpolo. Naast een goede zwemconditie is balvaardigheid bijvoorbeeld erg belangrijk. Na afloop van de training was er limonade voor de kinderen in het clubhuis naast het zwembad. De ouders kregen op dat moment informatie over het waterpolo en de vereniging.

Lijkt waterpolo jou ook leuk en ben je gek op zwemmen? Ben je tussen de 5 en12 jaar en in het bezit van zwemdiploma A en B? De volgende open trainingen zijn op zondag 9 oktober en 6 november aanstaande om 09.00 uur in zwembad Poelmeer. Voor informatie: www.vivax-oegstgeest.nl

Wisselvallige prestaties team BCO resulteert in remise

biljart n Op 20 september speelde het kaderteam van BCO een uitwedstrijd tegen het team van Friends bij de BV Onder Ons. Door onverwachte verhindering van kopman Ben Duivenvoorde trad het team met drie spelers aan met als gevolg dag Danny Kind een dubbelpartij speelde.

In zijn eerste partij tegen Rinus Verton was het van beide kanten wisselvallig met het accent op caramboleren. Omdat Kind in de tweede helft van de wedstrijd wat meer grip op het materiaal kreeg wist hij deze partij van 140 caramboles in 16 beurten winnend af te sluiten. Op de andere tafel speelde tijdelijk kopman Jos Kerkman tegen Jan Vlieger. Kerkman kwam niet verder dan regelmatige kleine series en liep daarmee een behoorlijke achterstand op. In de voorlaatste beurt produceerde Kerkman een serie die leek uit te lopen op een winnende afloop. Een niet verwachte klos voorkwam dit waarop Vlieger de partij naar zich toe trok. Tussenstand 2-2. Vervolgens speelde Kind zijn tweede partij van 160 caramboles tegen Hans Koolen. Helaas stokte het ritme van beide heren waarna Koolen als eerste weer iets van zijn ritme terugvond en hij in beurt 16 de winst realiseerde. Teammaat Wilfred Wijnnobel ging als een speer van start tegen JH Berg. Om onverklaarbare redenen was Wijnnobel het goede gevoel kwijt had hij toch nog 12 beurten nodig om de 140 caramboles winnend af te sluiten. Einduitslag 4-4. De volgende wedstrijd is de 'beladen' streekderby bij en tegen De Engel in Noordwijk.

Vv Oegstgeest blijft winnen

voetbal n Zaterdag speelde Oegstgeest de thuiswedstrijd tegen KSD-Marine, dat twee punten minder had dan Oegstgeest. In een wedstrijd, waarin het er soms hard aan toe ging, wisten de Oegstgeest spelers het hoofd koel te houden en een terechte overwinning te boeken.

Oegstgeest trainer Huig Jan Heeringa miste drie basisspelers wegens vakantie en blessures. Maar door de brede selectie die Oegstgeest dit seizoen heeft, kan hij dat met gelijkwaardige spelers opvangen.

Oegstgeest speelde de eerste minuten afwachtend tegen het voor hen onbekende KSD-Marine. Na tien minuten spelen was het Bob den Hollander die de eerste kans kreeg, maar alleen voor de keeper staand zag hij zijn inzet gestopt. Na een half uur kreeg KSD-Marine de eerste kans maar Oegstgeest keeper Lucas van der Meij wist de spits van het scoren af te houden. Vlak hierna werd Den Hollander in het strafschopgebied onderuit gehaald. De penalty die hij hiervoor kreeg wist hij feilloos te benutten: 1 - 0. Het fysieke en verbale KSD-Marine kreeg van de goed leidende scheidsrechter de nodige gele kaarten te incasseren.

Nadat Rens van Klaveren naast gekopt had, scoorde Wenink uit een directe vrije trap, de bal verdween vanaf achttien meter in de linker bovenhoek: 2 - 0. Tien minuten voor tijd werd middenvelder Joep Zenden vervangen door verdediger Maurice Gilliams. Vlak hierna wist Den Hollander uit een voorzet 3 - 0 te scoren. In de laatste minuut van de wedstrijd kreeg Oegstgeest nog een penalty, na een overtreding van de KSD-Marine keeper. Robin Noort scoorde hieruit 4 - 0, wat tevens de eindstand was.

Zo staat Oegstgeest na vier gewonnen wedstrijden met 12 punten op de eerste plaats van de ranglijst. Zaterdag speelt Oegstgeest weer een thuiswedstrijd, dan tegen Roodenburg. Aanvang 14.30 uur.

Vv Oegstgeest in de aanval. | Foto: Leo van den Broek