Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Oud papier op 10 oktober

ophalen n UDO oud-papier komt altijd de eerste maandag van de maand het oude papier ophalen in Oegstgeest.

Komende maandag is het 3 oktober. Niet alleen zijn de ophalers naar het 3 oktoberfeest in Leiden, ook denken zij dat vele Oegstgeestenaren vanwege het Leids Ontzet geen tijd hebben om het papier buiten te zeten.
De oud papierdag is daarom verschoven naar maandagavond 10 oktober. Vanaf half zeven rijden onze perswagens rond. Let op. Het wordt weer vroeger donker. Zet daarom het papier zoveel mogelijk bij elkaar en, indien mogelijk, zoveel als mogelijk op de containerplaatsen.
Ook in de wijk Rhijngeest haalt UDO iedere maand oud papier op. De laatste maanden staat daar vrijwel niets (meer) buiten. Dat is jammer voor UDO want inwoners steunen met hun oude papier het jeugdwerk van UDO. Vriendelijk verzoek is om het oud papier zoveel mogelijk op de containerplaatsen buiten te zetten. Bij de flats mag dat buiten voor het portiek.


Veel belangstelling voor taxatiedag

monuta n De gratis advies- en taxatiedag over bezittingen en nalatenschap in Leiden werd zaterdag druk bezocht. Honderden geïnteresseerden werden door Monuta, Goudwisselkantoor, Verzamelaarsveiling, Partiar, BMS Netwerk Notarissen geïnformeerd over alles wat met hun vermogen en nalatenschap te maken heeft. Ook lieten veel bezoekers waardevolle objecten taxeren.

Vakkundige taxateurs van Goudwisselkantoor beoordeelden de waardevolle voorwerpen die mensen meenamen. Gouden zakhorloges, bijzondere kunstvoorwerpen, zilver, gouden munten en sieraden werden getaxeerd, verkocht of ter veiling aangeboden.

Tijdens deze dag vertelden deskundigen over de mogelijkheden rond vermogen, kostbare bezittingen, verzekeringen en nalatenschap. Zowel initiatiefnemers als bezoekers kijken terug op een geslaagde dag. Ruud Heijnenkamp van Monuta Leiden: "We zien vaak dat nabestaanden moeite hebben om het nalatenschap goed te regelen. Alles waar vooraf duidelijkheid over is, ontlast nabestaanden en geeft de persoon in kwestie vaak rust en voldoening." Mensen die niet in de gelegenheid waren zijn uiteraard ook later altijd welkom voor taxatie van goud, zilver, munten en bankbiljetten aan de Tramstraat 112b in Katwijk. Voor kunst en antiek is het mogelijk om digitale foto's en omschrijving te versturen naar info@verzamelaarsveiling.nl.