Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Ook teams bij het derde Oegstgeester Dictee

spellen n Rotaryclub Oegstgeest e.o. organiseert dit jaar voor de derde keer het Oegstgeester Dictee. Het dictee wordt gehouden op 11 oktober, in de Kinderboekenweek, en het vindt plaats in het Teylingen College Duinzigt, Wijttenbachweg 23. De inloop is vanaf 19.00 uur, start dictee om 19.30 uur. Net als vorig jaar gaat de opbrengst naar de strijd tegen de laaggeletterdheid; de VoorleesExpress.

Ook zijn teams van deelnemers weer hartelijk welkom. Er zijn speciale prijzen voor de beste twee teams. De winnende teams zijn de teams met het laagste gemiddelde aantal fouten. Teams bestaan uit minimaal drie, maximaal vijf personen. Teams van allerlei pluimage kunnen worden samengesteld. Te denken valt aan teams uit een leesclub, tennisclub, zeilclub, hockeyclub, golfclub, kaartclub, kookclub of schilderclub. De leden van het team kunnen zich inschrijven tegen betaling van € 20,- voor volwassenen en € 10,- voor scholieren. Aanmelden kan bij de Bibliotheek Oegstgeest, de Rijnlandse Boekhandel en Boekhandel de Kler. Leden van het team kunnen zich ook aanmelden via de website: www.hetoegstgeesterdictee.nl. Vorig jaar deden er 20 teams mee. Tot nu toe hebben zich 12 teams ingeschreven.

diverse teams

Een serie zeer diverse teams gaan meedoen, zoals teams van B&W en de gemeenteraad van Oegstgeest, van verenigingen, sportclubs, Rotaryclubs en straatteams. Alle teamleden dingen ook mee naar de individuele prijs voor het kleinste aantal fouten.
Dit jaar wordt gewerkt met vijf categorieën deelnemers. Voor iedere categorie zijn twee prijzen beschikbaar. De hoofdprijs is voor de deelnemer, die - buiten de specialisten - de minste fouten heeft gemaakt.

Tijdens de inloop en de correctiepauze zal er een gezellig orkestje zijn om het geheel te verluchtigen. Ook zullen er tijdens de pauze drankjes en hapjes worden geserveerd, gesponsord door het MKB en enkele Rotaryleden van Oegstgeest. Voor de alcoholische dranken zal € 2,- per glas worden gerekend. Dit om de kosten van de drank niet ten koste van het goede doel te laten komen.
Het Oegstgeester Dictee wordt mede mogelijk gemaakt door Rabobank (hoofdsponsor), apotheken Beker, Linnaeus, de Luifelbaan, van der Bend Belastingadvies, BMS netwerk notarissen, Brakenhoff optiek, Fick en Graal makelaardij, de Kler en Rijnlandse Boekhandel, Multicopy, notarissen BMS netwerk en van de Oude Weetering, Simon Levelt, Tandtechnisch Lab de Jong, tandartspraktijken van Leeuwen, M2, Unident, Vrijheidslaan, van der Plas vishandel, Visgilde van der Meij, Wine & Dine en Winford Vrijbergen.