Graal Makelaardij doneert vijftig euro per verkochte woning aan de Stichting die de topsportcarrière van Floor ondersteunt. | Foto Willemien Timmers
Graal Makelaardij doneert vijftig euro per verkochte woning aan de Stichting die de topsportcarrière van Floor ondersteunt. | Foto Willemien Timmers Foto: Willemien Timmers

Graal sponsort Floor

skiën n De Oegstgeestse Floor van Ameyde (1996) is vastberaden om deel te nemen aan de Olympische Winterspelen van 2018 of 2022. 'The burning ambition to win' is haar motto, en ze zet dan ook alles op alles om haar ski-dromen waar te maken.

Afgelopen seizoen kreeg de Oegstgeester skiester te maken met een vervelende blessure aan haar knie. Deze week staat ze weer voor het eerst op de ski's, en op 8 november hoopt Floor weer aan haar eerste wedstrijd deel te nemen.
"Ondertussen heb ik natuurlijk wel, naast mijn studie commerciële economie aan de Johan Cruyff University, droog getraind. Ik ben gewoon fit, ook al heb ik tien maanden mijn ski's niet aan gehad," aldus Floor.
Zij zal zich deze weken weer aansluiten bij het Britse trainingsteam, waar zij deel van uitmaakt.
Floor van Ameyde moet voor haar eigen fondsen zorgen. Daarom heeft zij vorig jaar de stichting Skiing 4 Gold, en de fanclub 'Friends, Fans & Floor' opgericht.
Makelaar Wim Graal sponsort Floor vanaf het eerste uur. "Geweldig om een topsporter met zoveel passie en ambitie te sponsoren. Per verkochte woning doneert Graal Makelaardij vijftig euro aan de Stichting die de topsportcarrière van Floor ondersteunt. Daarom kunnen we nu weer 600 euro overhandigen."
Floor wil komend seizoen onder andere meedoen aan het Nederlands Kampioenschap skiën (slalom en reuzeslalom). "Van nu tot aan het einde van het wedstrijdseizoen wil ik aan 60 wedstrijden meedoen. Ik heb er veel zin in!"


Schildercursussen van Fem Stamkart

creatief n Binnenkort gaat de Oegstgeester kunstenares Fem Stamkart opnieuw in Dorpscentrum Oegstgeest van start met het geven van een teken/schildercursussen voor volwassenen.

Goed nieuws voor mensen die nog aan haar cursussen willen deelnemen, want zowel op de maandagmiddag als op de woensdagochtend is er nog beperkt plaats voor een aantal enthousiaste cursisten. Later dit jaar verzorgt zij ook een aantal speciale kindercursussen bij de Stichting Evenementen.
De teken/schildercursussen worden gegeven op de maandagmiddag van 14.15 uur tot 16.30 uur en op de woensdagochtend van 9.45 uur tot 12.00 uur.


Aanmelden of meer info? Bel Fem Stamkart (071-5174973) of neem contact op met de Stichting Evenementen (071-5171540 of info@st-evenementen.demon.nl).