Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

Nep-agent besteelt dame

politie n Een oude dame in Oegstgeest dacht 16 september te maken te hebben met een agent die kwam kijken of haar huis wel inbraakbestendig was. Het bleek een nep-agent te zijn. Zo meldt de website van Unity.nl.

Toen de man weer weg was, kwam de 87-jarige vrouw er achter dat ze door hem beroofd was. De man, die zich voordeed als agent, had geen politie-uniform aan en liet de vrouw snel een legitimatiebewijs zien. Hij vertelde dat hij de sloten van de woning kwam controleren. Omdat de vrouw slecht ter been is en met een rollator loopt, kon ze niet achter de man aanlopen. Het gaat om een magere, blanke man van tussen de 40 en 50 jaar oud met een ingevallen gezicht. De nep-agent is ongeveer 1.80 meter lang en spreekt zonder opvallend accent. Bij verdachte zaken graag contact opnemen met de politie via 0900 8844.


Raad praat over toekomstvisie regio

politiek n Komende donderdag zal in de raadsvergadering het bespreken van de 'Toekomstvisie Leidse Regio 2027' één van de belangrijkste agendapunten zijn.

De gemeenten Oegstgeest, Leiden, Leiderdorp, Voorschoten en Zoeterwoude werken gezamenlijk aan deze toekomstvisie. Dit vanuit het uitgangspunt en de overtuiging dat door een krachtig gezamenlijk optreden als Leidse regiogemeenten de belangen van inwoners, bedrijven en maatschappelijke instellingen in de regio beter kunnen worden bediend. Na een interactief proces is een concept-Toekomstvisie opgesteld voor de Leidse Regio. In concept is de reactie van de Oegstgeester gemeenteraad op deze visie al klaar. Donderdag zal er over vergaderd worden.

Oegstgeest is in haar reactie blij dat de toekomstvisie oog heeft voor de verschillende kwaliteiten van de diverse gemeenten. De geestgemeente heeft wel een aantal aandachtspunten. Zo laat men weten dat er weinig ruimte meer is voor woningbouw binnen de gemeentegrenzen. 'Maatwerk blijft hier geboden, waarbij transformatie voor nieuwbouw gaat. Voor wat betreft bedrijvigheid biedt het MEOB-terrein mogelijkheden voor duurzame ontwikkeling.'
Verder laat men aan de andere gemeenten weten dat Oegstgeest vooral behoefte heeft aan samenwerking in de uitvoering (sociale zaken, bouw- en woningtoezicht, beheer openbare ruimte en sportvoorzieningen) en het delen van kennis ten behoeve van de ambtelijke organisatie.

Oegstgeest wijst er tevens op dat men in een volgende fase, bij de verkenningen naar vormen van regionale samenwerking, zal afwegen hoe binnen nieuwe regionale samenwerkingsvormen het karakter van de Oegstgeester gemeenschap kan worden behouden en versterkt, waarbij ook rekening gehouden wordt met een zo klein mogelijke afstand tussen burger en bestuur.


Wijnproeverij Lions

wijn n Op zondag 13 november vindt van 14.00 tot 17.00 uur voor de vijfde maal een feestelijke Lions-wijnproeverij plaats in het fraaie Kasteel Oud-Poelgeest.

Paul Verlinden, voorzitter van de Wijnproeverij-commissie is blij dat zijn Lionsclub (Oegstgeest-Warmond) ook dit jaar de middag in een historische omgeving kan organiseren. "In een gezellige en ontspannen sfeer zal aan onze gasten de mogelijkheid worden geboden om heerlijke en bijzondere wijnen te proeven en te bestellen. Net als vorige jaren is er een prachtige selectie gemaakt van (ook biologische) wijnen door het wijnhuis Noordman en Wijnkoperij La Bordelaise."
Vanwege het lustrumjaar kunnen liefhebbers ook een heerlijke champagne en een speciale Lustrum Port bestellen. "Veel wijnen hebben bovendien het predicaat Fairtrade. Kortom, er is weer voor elk wat wils, vertrouwd en nieuw, in alle prijsklassen."

Vanaf 14.00 uur zijn gasten van harte welkom om de geselecteerde wijnen te proeven en te bestellen. Om 17.00 uur wordt de proeverij afgesloten.

"Wie het erg naar zijn zin heeft, kan na afloop ook blijven dineren in het Koetshuis. Bij aanmelding moet dit even worden aangegeven," vertelt Verlinden. De kosten voor het diner zijn € 49,40 pp, (aperitief, voorgerecht/hoofdgerecht, twee glazen wijn en koffie/thee).

De middag in het kasteel zal worden opgeluisterd met livemuziek.
"Elk jaar is het weer een feest om aanwezig te zijn. De proefruimtes zijn ruim van opzet en overzichtelijk ingedeeld. Dit jaar vragen we een toegang van 5,00 euro zodat er heerlijke hapjes uit de keuken van Oud- Poelgeest geserveerd kunnen worden."

Ook dit jaar zal de netto-opbrengst van de proeverij worden aangewend om goede doelen in Oegstgeest te steunen. "Onder andere de leerlingen van de Leo Kannerschool zullen van de giften profiteren. Een echte win-win actie dus!"

Inschrijven voor de proeverij kan via www.lcow.nl.

"Als u zich inschrijft dan zorgen wij dat er op 13 november voor u een op naam gestelde bestellijst van de wijnen voor u klaarligt in Kasteel Oud Poelgeest."