Marien den Boer opent samen met Kees Westra en Pieter Barnhoorn (Optisport) het vernieuwde Poelmeer. | Foto WvE
Marien den Boer opent samen met Kees Westra en Pieter Barnhoorn (Optisport) het vernieuwde Poelmeer. | Foto WvE Foto: Wil van Elk

Zwembad Poelmeer officieel geopend na renovatie

zwemmen n Afgelopen woensdag, 21 september, vierde Poelmeer de afronding van de grootscheepse renovatie en de opening van het geheel vernieuwde zwembad.

Door Willemien Timmers

Voor alle Oegstgeester kinderen begonnen de festiviteiten al om 14.00. Vanaf die tijd mocht er voor maar één euro gezwommen worden. Ook konden de kinderen op de foto met de Poelmeermascotte haai Zed, en lag er een groot luchtkussen in het water. Tevens was er zeemeermin-zwemles, waar veel meisjes gebruik van maakten. Natuurlijk werd ook genoten van de nieuwe glijbaan waar bij de start gekozen kan worden voor een muziekthema met bijbehorende lichten in de glijtunnel.

Marcel van der Heijden, operationeel directeur bij Optisport, sprak over een bijzonder traject. "Wij nemen wel vaker zwembaden over van andere ketens (Poelmeer viel eerder onder Sportfondsen – red.), maar om vlak daarna dicht te gaan voor een grootscheepse verbouwing is een raar moment." Hij sprak zijn dankbaarheid uit richting het Poelmeer-personeel voor het vertrouwen in de nieuwe organisatie. "Tijdens de vier maanden die de verbouwing duurde, heeft het personeel in de wijde regio gewerkt, tot aan Rotterdam aan toe."
Van der Heijden ging nog even terug naar het moment dat 'meester Kees' met een reddingboei om bij de gemeenteraad had gestaan. "Diezelfde emoties zag ik op je gezicht terug toen je de totaal vernieuwde ruimten zag."
Badmeester Kees Westra beaamde dat hij heeft 'gevochten en gestreden' voor het behoud van Poelmeer. "Geweldig dat het is gelukt. Als werknemers hebben wij daarom als cadeau de plantenbak bij de entree opgeknapt en gevuld."
Wethouder Marien den Boer blikte ook terug op het lange traject om het bad te behouden. "In het bijzonder willen we hierbij het onlangs verhuisde raadslid Vincent Jansen noemen. Fijn dat Poelmeer nog steeds veel mensen trekt, dat er draagvlak voor is, en dat alles weer op volle sterkte is. Alles oogt fris en licht, en is duurzaam."

Tijdens een rondleiding liet zwembadmanager Michael van Duijn alle nieuwe elementen van Poelmeer zien. "Er staat nog meer op ons lijstje, maar dat gaan we rustig, stap voor stap uitwerken."