Enthousiast gingen de vrijwillige 'bollenplanters' aan de slag op drie plaatsen langs het fietspad in Nieuw Rhijngeest. | Foto: Wil van Elk
Enthousiast gingen de vrijwillige 'bollenplanters' aan de slag op drie plaatsen langs het fietspad in Nieuw Rhijngeest. | Foto: Wil van Elk Foto: Wil van Elk

Burendag: Bolletjes in de grond

Bollen n Vrijwilligers van Vrij Groen plantten tijdens de zonovergoten Burendag samen met bewoners van Oegst­geest aan de Rijn bloembollen in Park Landskroon.

Door: Wil van Elk

De Bewonersvereniging Oegstgeest aan de Rijn (BOAR) wilde de nieuwbouwwijk in Nieuw Rhijngeest opfleuren door samen met de bewoners en vrijwilligers van Vrij Groen bollen te planten in het park Landskroon. De gemeente had drie plekken gemarkeerd langs het fietspad richting Corpus en voor een berg aarde gezorgd.

De bollen waren de afgelopen maanden door bewoners ingeleverd bij het Bollenasiel voor een tweede leven.

Enthousiast werden zaterdagmiddag de bollen ongesorteerd in de open gegraven plekken gestrooid en met aarde afgedekt. De actie is er een met een lange adem, want de verrassing is er pas volgend jaar in de lente als er ongetwijfeld een weelderige bloemenpracht ontstaat in het gras langs het fietspad.

Na afloop kwamen de vrijwilligers gezellig bijeen bij Vrij Groen voor een hapje en een drankje.