Bij de feestelijke ondertekening van de Green Deal Zorg heffen vertegenwoordigers het glas. | Foto PR
Bij de feestelijke ondertekening van de Green Deal Zorg heffen vertegenwoordigers het glas. | Foto PR Foto: Willemien Timmers

Ondertekening Green Deal Zorg

zorg n Op woensdag 14 september ondertekenden zorginstellingen en gemeenten uit de regio, Milieuplatform Zorg, het Hoogheemraadschap van Rijnland en de Omgevingsdienst West-Holland in het Alrijne ziekenhuis in Leiden een gezamenlijke Green Deal. Hiermee komt duurzaamheid hoger op de agenda te staan bij de deelnemende zorginstellingen in de regio.

Zorginstellingen zijn grootverbruikers van energie. Door een duurzame bedrijfsvoering is er veel winst te behalen, voor de portemonnee én het milieu. Met het ondertekenen van de Green Deal geven de zorginstellingen aan dat zij in ieder geval alle wettelijke duurzaamheidsmaatregelen treffen, plus voor de hand liggende maatregelen. Binnen drie jaar na ondertekening van de Green Deal zijn minimaal de maatregelen getroffen voor het niveau brons van de Milieuthermometer Zorg. De milieuthermometer Zorg is het keurmerk voor duurzame bedrijfsvoering in de zorg. Het bronzen niveau staat voor meer doen dan het voldoen aan de milieuwetgeving.

Ondertekenaars: Stichting Libertas zorggroep, Stichting Alrijne Zorggroep, Curium-LUMC, Stichting 's Heeren Loo zorggroep, Hoogheemraadschap, Gemeenten Leiden, Leiderdorp, Noordwijk en Oegstgeest en de Omgevingsdienst West-Holland.


Bijzonder afscheid bij straatbarbecue Schoutenburgstraat

afscheid n Afgelopen zaterdag was weer de (bijna) jaarlijkse straatbarbecue voor en door bewoners van de Schoutenburgstraat.

Dit keer was het een hele bijzondere barbecue. Voor verschillende nieuwe bewoners was het de eerste kennismaking met de straat, maar voor de oudste bewoonster, Hanny Oskam (79), was het een afscheid van de straat.
Bijna 55 jaar geleden is Hanny aan het eind van haar trouwdag door haar Jan, over de drempel van haar huis in de Schoutenburgstraat getild. Haar man is inmiddels helaas overleden en daarom gaat ze nu verhuizen.
Hanny: "Ik heb hier met heel veel plezier gewoond. Iedereen is zo aardig en altijd in voor een kletspraatje. Maar jullie stonden ook voor me klaar als dat nodig was." Hanny krijgt van de bewoners een waardebon van haar favoriete plantenwinkel aangeboden. En zelf heeft ze voor iedereen een prachtige zonnebloem meegenomen. Eind deze maand verhuist Hanny naar een appartement aan het kanaal in Haaswijk.

Afbeelding