René Waterreus had twee games lang geen moeite zijn tegenstander om vervolgens het spoor naar de zege toch kwijt te raken. | Foto Henk van Gijzen
René Waterreus had twee games lang geen moeite zijn tegenstander om vervolgens het spoor naar de zege toch kwijt te raken. | Foto Henk van Gijzen Foto: Willemien Timmers

Stroef begin voor Pecos

tafeltennis n Met een 5-5 uitslag mochten de tafeltennissers van Pecos uiteindelijk nog tevreden zijn. Het lager ingeschaalde Disnierats was in de Thorn Tafeltennishal dicht bij een overwinning.

Wie de kampioensaspiraties van de Oegstgeestenaren kende, kon zaterdag zijn ogen bijna niet geloven. Na tweeënhalf uur stond de teller bij de thuisclub nog op nul, terwijl de bezoekers uit Hoorn de ene sensationele partijwinst na de andere boekten. De bij Pecos teruggekeerde Tony Nader stond te ploeteren tegen laagvlieger Rodriguez, kwam nog wel op een 2-1 voorsprong, maar kon het niet afmaken. In de tweede partij van de dag had René Waterreus twee games lang geen moeite met veteraan Van Elferen, om vervolgens het spoor naar de zege toch kwijt te raken. Youri Soons kon ook de ban niet breken tegen Melanie Bierdrager. Zij is weliswaar vijftiende op de nationale vrouwenranglijst, maar ze zou te kloppen moeten zijn voor de nummer 75 bij de mannen.
'Het zat allemaal ongelooflijk tegen, maar dat is alleen onszelf aan te rekenen', zou Nader achteraf zeggen over zijn rentree op eerstedivisieniveau. Toen was de rust in het Oegstgeester kamp weer teruggekeerd en de ergste schade hersteld. Want nadat eerst nog de dubbel vrij kansloos naar de ploeg uit Hoorn ging, en er dus een zwaar teleurstellende 0-4 op de borden stond, kwam Pecos dan eindelijk goed op stoom. 'Na de rust hebben we alle drie stabiel gespeeld', concludeerde Nader zelfs. Omdat Soons wel Van Elferen nog moest feliciteren, kwam er een remise op de borden.
Pecos kon opgelucht zijn, maar niet tevreden. Zaterdag, op bezoek bij de reserves van Scylla, gaat het team op zoek naar meer.
Voor Pecos 2, dat de blik dit seizoen ook gericht heeft op de bovenste plaatsen, was het eerste optreden veelbelovend. ODT uit Roosendaal werd met 9-1 verslagen. Tanja Helle toonde haar blakende vorm, Ronald Rijsdorp bleef ook driemaal overeind, waar Paul Kruijt één Brabander de eretreffer toestond.


Clinic streetfishing

vissen n Streetfishing is een jonge, hippe en coole manier van het vissen op roofvis met lichte materialen in een stedelijke omgeving.

Je zult zien dat je op deze plaatsen (grote) baarzen, snoekbaarzen en ook mooie snoeken kunt vangen. De clinic wordt gegeven op zondag 9 oktober. Meer informatie op de website van HSV 'De Leede'. Aanmelden via: www.hsvdeleede.nl .