Afbeelding
Foto: Willemien Timmers

In memoriam Bart van Elsen (1959)

herinneren n Met het overlijdensbericht van Bart van Elsen (1959) ging een schok door Oegstgeest.

Hij was een van de zestien kinderen van het bekende Oegstgeester gezin Van Elsen en een geprezen onderwijsman. Henk van Hooff, directeur van school OCL De Delta, waar hij dankzij zijn vrouw Monique van Elsen kwam te werken, sprak tijdens het afscheid in de kerk mooie woorden over hem in gedachtenis. Bart was een begrip op school en heeft menig leerling de juiste zetjes gegeven. Er waren veel leerlingen bij het afscheid aanwezig.

Zijn schoonzus Mariska, zijn jongste zus Antoinette en zijn peetzus Bernadine spraken voorbeden uit en dankten voor het rijke leven dat Bart aan allen doorgaf. Het was immers zijn levensblijheid en doorzettingsvermogen, zijn zachtaardige en liefdevolle karakter, en door velen ervaren zijn altijd luisterende oor naar anderen wat Bart typeerde. Met zijn opgeruimde instelling en het wekelijks boodschappen doen samen met zijn broer Louis, hij hield van koken, waren zij graag geziene gasten en BO'ers, Bekende Oegstgeestenaren dus. Zijn vrouw Monique, zijn kinderen Tom, Lisanne en Marilse gaven een mooi inkijkje in hun leven met Bart. (Wil van Elk)

Foto: Louis en Bart (r) van Elsen. Twee bekende Oegstgeestenaren. Bart overleed onverwacht op 8 september 2016; de begrafenis was op 13 september.