Artist impression van het project op de Duivenvoordestraat. | Tekening Provast
Artist impression van het project op de Duivenvoordestraat. | Tekening Provast Foto: Willemien Timmers

Informatieavond over nieuwbouwplannen ASC-locatie

bouwen n Op maandag 12 september is er een inloopavond georganiseerd voor direct omwonenden van het ASC-terrein aan de Duivenvoordestraat in Oegstgeest.

Geïnteresseerden zijn geïnformeerd over de plannen voor het nieuwbouwproject op deze locatie. Zij konden deze avond in gesprek gaan over de plannen met de gemeente, het hoogheemraadschap en initiatiefnemer Provast. De informatieavond is goed bezocht.

Het project is een ontwikkeling op het huidige voetbalterrein van ASC. Provast ontwikkelt op deze unieke locatie vijftig grondgebonden woningen in het hoge segment. Het gaat hierbij om dertig twee-onder-een kapwoningen, vijftien eengezinswoningen en vijf vrijstaande woningen. Ook komt er een trapveldje voor de jeugd. In het plangebied is tevens ruimte opgenomen voor een kleinschalig woongebouw voor dementerende ouderen.

De woningen worden gebouwd in de jaren '20 en '30 stijl die typerend is voor deze wijk. Hiermee sluit de nieuwbouw naadloos aan op de omgeving en dan met alle gemakken van een nieuw, duurzaam, ruim en licht huis. In het plan worden ook de groenstructuur, het straatprofiel en de architectuur van de wijk doorgezet, zodat dezelfde sfeer wordt gerealiseerd.
De verkoop start naar verwachting het eerste kwartaal van 2017. De start bouw staat gepland voor het derde kwartaal van volgend jaar. De realisatie van de velden en het clubhuis van ASC op de nieuwe locatie in de Overveerpolder is inmiddels in volle gang.

Op 5 oktober gaat de eerste paal voor het nieuwe clubgebouw in de polder de grond in. Na de zomer van 2017 zal ASC starten op het nieuwe complex.


Trappen ter nagedachtenis aan Jan Juffermans in gebruik genomen

herinneren n Terwijl de zon steeds feller ging schijnen werden afgelopen zaterdagmorgen door wethouder Wendelien Tönjann officieel de gedenkplaten onthuld op twee bijzondere trappen die vanaf de Hendrik Heukelsbrug naar beneden lopen naar het terrein van Jachthaven Poelgeest.


Door Willemien Timmers

De trappen zijn een herinnering aan de eigenaar van Jachthaven Poelgeest, Jan Juffermans, die op 20 juni van dit jaar geheel onverwachts overleed.


Oom Erik Sanders gedacht Jan Juffermans in een korte speech. "Eigenlijk had Jan nu in het middelpunt moeten staan vanwege zijn vijftigste verjaardag en het vijftigjarig bestaan van de jachthaven. Helaas is hij er niet meer. Het was een man van 'geen woorden maar daden' die altijd oplossingen zocht om zijn klanten tevreden te stellen."
Ook vader Cees Juffermans vertelde over zijn zoon en de manier waarop de bruggen tot stand waren gekomen. "Omdat er parkeerplaatsen aan de overkant wegvielen, kwam hij op het idee om trappen, particuliere trappen, tegen een brug van de overheid te plaatsen. Zo konden en kunnen klanten bij de jachthaven parkeren en eenvoudig en snel over de brug naar hun boot aan de overkant van de Haarlemmertrekvaart toe komen."
Ook de aanwezige architect van de trappen bracht naar voren dat Jan vindingrijk was, en telkens met nieuwe ideeën kwam om klanten dichtbij hun boot te laten parkeren. "Ook al verliep het overleg met de gemeente moeizaam; hij ging door."

Wethouder Wendelien Tönjann benadrukte nogmaals hoe bijzonder het is dat een particuliere trap aansluit op een openbare brug. "In plaats van zijn probleem van het verliezen van parkeerplaatsen door nieuwbouw bij de gemeente neer te leggen, kwam Jan Juffermans zélf met een oplossing. Het was a heel of a job om de trappen passend bij de brug te krijgen. Uiteindelijk staan ze geheel los van de brug en zijn ze erg mooi geworden. Zonder de drijvende kracht van Jan Juffermans was dit niet gelukt."

Opschrift gedenkplaten:

Deze trap is gerealiseerd door Jachthaven Poelgeest in samenwerking met de gemeente Oegstgeest.

In dankbare herinnering aan Jan Juffermans

14 september 1966 - 20 juni 2016

Vader Cees, vrouw Ingenitha en moeder Manja Juffermans met wethouder Wendelien Tönjann bij de gedenkplaat op één van de trappen. | Foto Willemien Timmers